Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jednačtyřicetiletý Korbel se po 22 letech nevešel do nominace na MS

Praha - Poprvé po 22 letech bude na mistrovství světa stolních tenistů chybět Petr Korbel. Trenér Tomáš Demek na šampionát jednotlivců v Paříži, kde se bude hrát v hale Bercy od 13. do 20. května, nominoval Dmitrije Prokopcova, Pavla Širučka, Lubomíra Jančaříka, Michala Obešla a Tomáše Treglera.

Petr Korbel
zdroj: Getty Images

"Svým způsobem jsem s tím počítal vzhledem k věku a výkonnost už není, jako bývala," řekl Korbel. S Demkem byl předem domluvený, že trenér dá přednost mladým. Korbel je případně připraven nastoupit na podzim na mistrovství Evropy do soutěže družstev. "Tam si myslím, že bych ještě mohl pomoci," řekl Korbel.

Jednačtyřicetiletý hráč měl k účasti ve francouzské metropoli blízko. Před týdnem na domácím šampionátu prohrál až ve finále s Prokopcovem, přičemž vítěz mistrovství republiky v Teplicích měl nominaci na šampionát jistou. "I kdybych vyhrál, tak bych zvažoval, jestli tam jet. Nikam se necpu. Musel bych hrát na mistrovství kvalifikaci a jet tam na první druhé kolo... To je lepší, ať sbírají mladí zkušenosti," řekl Korbel, který je ve světovém žebříčku druhým nejlepším Čechem po Prokopcovovi.

V současnosti je Korbel hrajícím manažerem týmu české extraligy STEN marketing HB Ostrov, od loňského zářijového World Tour v Olomouci nehrál mezinárodní turnaj. V reprezentaci naposledy figuroval o měsíc později na mistrovství Evropy.

Čtvrtý muž olympijského turnaje v Atlantě 1996 startoval na šestnácti mistrovstvích světa. Poprvé byl v roce 1991 v japonské Čibě, kde československý výběr porazil Čínu a získal bronz. "To bylo skvělé a obrovské překvapení," vzpomínal.

V nominaci žen jsou 25. hráčka světa Iveta Vacenovská, Renáta Štrbíková, Dana Čechová, Kateřina Pěnkavová a česká šampionka Hana Matelová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články