Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jančařík v kvalifikaci dvakrát překvapil, dělí ho výhra od druhé olympiády

Stolního tenistu Lubomíra Jančaříka dělí výhra od postupu na olympiádu do Tokia. Na světové kvalifikaci v Dauhá prošel do finále jedné ze tří skupin a o letenku na své druhé Hry si zahraje v úterý od 8:00 SEČ, čeká ho čínský rodák reprezentující Ukrajinu Kou Lei.

Pokud Jančařík ve finále neuspěje, bude mít v Kataru ještě jednu šanci v mini turnaji poražených finalistů a semifinalistů o další olympijské místo.

"Všechno je možné," řekl Jančařík, účastník Her v Riu de Janeiro, na webu svazu o svých šancích proti Ukrajinci. "Už dlouho jsem s ním nehrál. Teď už v turnaji nezůstal žádný slabý soupeř. Musím se dobře vyspat a připravit se na tuhý boj."

Třiatřicetiletý Jančařík porazil v neděli v prvním kole Keňana Briana Mutua 4:0 a ve druhém si poradil 4:2 s Kazachem Kirillem Gerassimenkem. V pondělí se postaral o dvě překvapení, shodně 4:2 totiž vyřadil ve čtvrtfinále 63. hráče světa Španěla Álvara Roblese a v semifinále světovou patnáctku Angličana Liama Pitchforda.

V duelu s Roblesem už Jančařík, jenž je 93. v žebříčku ITTF, ztrácel 0:2 na sety a 5:9 ve třetím. Za stavu 8:10 odvrátil dva setboly a sadu vyhrál 15:13. "Stále nechápu, jak jsem ho mohl porazit. Je to neuvěřitelné. Mám obrovskou radost, že jsem zůstal dál v boji o olympiádu," řekl hráč, který působí od roku 2017 v německé Bundeslize, kde aktuálně ukončil angažmá v Mühlhausenu a stěhuje se do Bad Homburgu.

Proti Pitchfordovi na dopolední výkon navázal a od stavu 2:2 získal zbylé dvě sady. Dva mečboly ještě soupeř odvrátil, ale Jančařík si připravil třetí a za pomoci prasátka ho využil. Soupeři se omluvil, poklekl na kolena a zvedl vítězně ruce nad hlavu. "To prase bylo potřeba, jinak nevím, jestli bych další mečbol zvládl. Ale to ke stolnímu tenisu patří. Mám obrovskou radost z postupu," řekl.

Už ve druhém kole kvalifikace překvapivě vypadl Pavel Širuček, mezi ženami skončily Hana Matelová a Karin Adámková ve čtvrtfinále.

Další šance probojovat se do Tokia bude z evropské kvalifikace, která byla odložena na 21. až. 25. dubna a má se hrát v portugalském městě Guimaraes. Poslední možností případně bude světový žebříček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články