Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jančařík postoupil přes nasazenou pětku Gauzyho do osmifinále ME

Stolní tenista Lubomír Jančařík postoupil na mistrovství Evropy ve Varšavě přes pátého nasazeného Simona Gauzyho z Francie do osmifinále. Zůstal tak posledním českým zástupcem na turnaji, Hana Matelová vypadla ve dvouhře i čtyřhře.

Jančařík ve druhém kole vyřadil bývalého vicemistra Evropy ve dvouhře Gauzyho jednoznačně 4:0 na sety.

"Byl jsem stále o krok vepředu, nepustil jsem ho ani jednou do nějakého vedení, prostě parádní zápas. Už jednou jsem na mistrovství Evropy v osmifinále byl, v Jekatěrinburgu před šesti lety, ale třeba to tady ve Varšavě ještě vylepším," uvedl Jančařík, jenž si na březnovém kvalifikačním turnaji v Dauhá vybojoval účast na olympijských hrách v Tokiu.

O postup do čtvrtfinále se Jančařík v sobotu utká s Chorvatem Tomislavem Pučarem, který dnes v sedmi setech vyřadil portugalského veterána Joaa Monteira.

Je nám líto, video expirovalo.
Jančařík vyřadil nasazenou pětku Gauzyho, Matelová na ME skončila

Nejlepší Češka Matelová se rozloučila se šampionátem v 2. kole po porážce 1:4 na sety s Polkou Natalií Bajorovou.

"Ona prostě byla lepší. Nesedělo mi její pomalejší tempo, dávala mi často vyšší pomalé balony do bekhendu a já jsem neměla dost trpělivosti si s nimi poradit. Hodně jsem kazila,“ uznala Matelová.

Česká stolní tenistka musela ještě předtím skousnout zklamání z vyřazení ve čtyřhře. Společně s tradiční partnerkou Barborou Balážovou ze Slovenska byly na turnaji nejvýše nasazeným párem, ale v druhém kole prohrály jednoznačně 0:3 s německou dvojicí Petrissa Soljaová, Shan Xiaona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články