Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jančařík na mistrovství Evropy trápil ve čtvrtfinále bývalou světovou jedničku

Blízko k medaili měl na evropském šampionátu stolních tenistů Lubomír Jančařík. Ten se ve Varšavě probojoval do čtvrtfinále, ale v něm prohrál velkou bitvu s německým reprezentantem Dimitrijem Ovtcharovem. S ním prohrával 0:3 na sety, vyrovnal na 3:3, ovšem nakonec s dvojnásobným evropským šampionem a bývalou světovou jedničkou prohrál sedmý set 8:11. Nicméně tak daleko se český stolní tenista na ME dostal po 21 letech.

Je nám líto, video expirovalo.
Jančařík do semifinále ME nepostoupil

Pro Jančaříka, který si zahraje na olympijských hrách v Tokiu, je účast ve čtvrtfinále nejlepším výsledkem na ME. Tak daleko se dostal jako první český hráč po dlouhých 21 letech - v Brémách v roce 2000 získal bronz Petr Korbel, což je poslední český cenný kov z dvouhry.

Jančařík dnes nejdříve zdolal Chorvata Tomislava Pucara 4:2 a vylepšil své osmifinále z roku 2015 z Jekatěrinburgu. S Pucarem prohrával 1:2 na sety, ale zbývající tři získal 11:3, 12:10 a 11:8. "Mám obrovskou radost z tohoto vítězství, vlastně mám radost z každé výhry na tomto mistrovství. Všechny ty zápasy byly těžké," dodal Jančařík.

Jančařík po čtvrtfinále věděl, že měl šanci vyhrát. "Bohužel jsem rozhodující set nedotáhl do konce. Já jsem tam ale neudělal nic špatně, žádné velké chyby si nejsem vědom. On se prostě uvolnil a zahrál koncovku skvěle," řekl pro web české asociace.

Ve čtvrtfinále na Ovtcharova, Němce ukrajinského původu, zprvu nestačil. Favorit se českému hráči opíral do servisu a vedl 3:0 na sety. Ve čtvrtém setu už Jančařík ztrácel 5:8, ale odvážnou hrou otočil a skvělým výkonem srovnal na 3:3 na sety. "Nedělalo mi to vůbec problém, že jsem prohrál tři sety za sebou. Věděl jsem, že se ho potřebuji chytit, aby se on začal bát. Toho jsem docílil," řekl Jančařík.

V rozhodující sedmé sadě dokonce vedl 5:1, ale aktuální devátý hráč světa Ovtcharov ukázal svoji třídu a set zvrátil ve svůj prospěch. "Asi to tak mělo být, ale samozřejmě mě to mrzí. Nemrzí mě stav 5:1 v sedmém setu, protože on tam dal prase a pak zahrál pět skvělých míčků. To on umí, a proto je tak dobrý. Mrzí mě stav 8:8 a můj servis. Tam jsem mohl být trochu přísnější," dodal český reprezentant.

Mistrovství Evropy ve stolním tenisu ve Varšavě:

Muži:

Dvouhra - 3. kolo: Jančařík (ČR) - Pucar (Chorv.) 4:2 (-5, 9, -7, 3, 10, 8).

Čtvrtfinále: Ovtcharov (Něm.) - Jančařík 4:3 (7, 7, 9, -9, -7, -9, 8).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články