Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Favorité pohořeli, Czech Open vyhráli Čeng Pchej-feng a Išikawaová

Czech Open ve stolním tenisu ovládli asijští hráči, olomoucký turnaj opanovali Čeng Pchej-feng z Číny a Japonka Kasumi Išikawaová. Favorité soutěže World Tour se neprosadili. Patnáctiletý japonský obhájce titulu Tomokazu Harimoto vypadl v semifinále a Dimitrij Ovtcharov z Německa ještě o kolo dříve. Čeští zástupci skončili už v prvním kole.

Čeng Pchej-feng
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Vítězný Čeng Pchej-feng přitom chybí ve světovém žebříčku, neboť se po juniorském světovém šampionátu v roce 2011 z mezinárodní scény prakticky vytratil. V Olomouci začal v kvalifikaci a v prvním zápase zdolal domácího Ondřeje Bajgera jen těsně 4:3, pak ale následovalo dalších osm vítězství. Ve finále porazil světovou šestnáctku Marcose Freitase z Portugalska 4:2.

Juniorský mistr světa Harimoto, který se loni v Olomouci stal nejmladším vítězem turnaje World Tour v historii, v semifinále prohrál 3:4 s Freitasem. Světový hráč číslo pět Ovtcharov předtím podlehl 1:4 Britu Liamu Pitchfordovi, ten pak ale nestačil na Čeng Pchej-fenga.

Naopak ve dvouhře žen v Omega centru sportu nedaleko fotbalového Androva stadionu největší favoritka uspěla. Světová čtyřka Išikawaová, loňská mistryně světa ve smíšené čtyřhře, ve finále porazila Číňanku Wen Ťia 4:2. Před rokem hrála Išikawaová v Olomouci o titul rovněž, podlehla však krajance Mimě Itové.

Turnaj série World Tour ve stolním tenisu v Olomouci - finále:

Muži: Dvouhra: Čeng Pchej-feng (Čína) - Freitas (Portug.) 4:2 (11, -6, -8, 7, 8, 6). Čtyřhra: Franziska, Groth (Něm./Dán.) - Falck, Karlsson (Švéd.) 3:1 (5, -9, 10, 7).

Ženy: Dvouhra: Išikawaová (Jap.) - Wen Ťia (Čína) 4:2 (-8, 8, 4, -7, 6, 11). Čtyřhra: Liou Kao-jang, Čang Žuej (Čína) - Sun Ťia-i, Zeng Jian (Chorv./Sing.) 3:0 (6, 11, 2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články