Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Cheb začal extraligu stolních tenistů výhrou nad Libercem

Roli favoritů ustáli. Stolní tenisté Chebu otočili v úvodním kole nové extraligové sezony utkání s Libercem a zvítězili 3:1. Dvěma body je táhl nejlepší hráč loňského ročníku David Reitšpies. Tři body si do tabulky připisuje i celek TJ Ostrava KST, který předčil v derby NH Ostrava také 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Extraliga stolních tenistů odstartovala duelem Chebu s Libercem

"Nehrál jsem svůj nejlepší ping-pong," zhodnotil Reitšpies, který navzdory sebekritice dotáhnul Cheb k úspěchu. Poradil si s Jakubem Seibertem a o celkovém triumfu rozhodl v duelu s Michalem Benešem.

Zápas sice ovládl bez ztráty setu, ale s navrátilcem do české nejvyšší soutěže se trápil. Beneš šel do střetnutí se sebevědomím získaným v úvodním zápase, v němž překvapil v pětisetové bitvě Antonína Gavlase. "Asi to nebylo úplně koukatelné, ale svou bojovností jsem to urval a to bylo hlavní," doplnil Reitšpies.

Bojovnost ve žlutém dresu Chebu ukázal i obranář Stanislav Kučera v klíčové konfrontaci s mladíkem Radkem Skálou. "Tyhle vybojované zápasy jsou pro mě klasické," potvrdil.

Minulá sezona mu nevyšla a v rozhovoru dokonce přiznal, že přemýšlel o konci kariéry. K tomu neměl dost času na letní přípravu a navíc ho sužoval i koronavirus. Ve strhujícím souboji ale udolal Skálu v pátém setu, poslal Cheb do vedení a připravil pozici kolegovi Reitšpiesovi na zakončení. A povedlo se. "Ideální start, snad to takhle bude pokračovat," dodal Kučera.

Po stejném výsledku se radovala i TJ Ostrava KST, když otočila derby s družstvem NH Ostrava, které dostal do vedení po suverénní jízdě Oleksandr Tymofieiev. Ukrajinský "showman" opustil sestupující Hodonín a svému novému zaměstnavateli se okamžitě osvědčil výhrou nad zkušeným Janem Crhou.

Pak se ale do akce dostali mladíci z KST – Patrik Klos a Radim Morávek. Oba předčili své soupeře poměrem 3:0. Momentum se přehouplo na stranu domácích, čehož využil Crha, který dokonal "otočku" triumfem nad Vítem Kadlecem.

Více zápasů úvodní kolo nenabídlo. Program ovlivnila Liga mistrů, ve které letos soutěží hned čtyři čeští zástupci. El Ňiňo Praha, SKST Havířov, TTC Ostrava 2016 a HB Ostrov.

Zdroj
ping-pong.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články