Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Český stolní tenis je v dobrém stavu, hlásí prezident ČAST

Praha – Pro český stolní tenis jsou to dobré zprávy. Prezident České asociace stolních tenistů před mistrovstvím světa v Tokiu, které se uskuteční na přelomu dubna a května, hlásí, že se český stolní tenis nachází v dobré kondici. A to jak na vrcholové úrovni, tak při pohledu na nadějnou mládež.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s předsedou ČAST Špačkem a mistrem ČR Konečným o českém stolním tenise

"Český stolní tenis je v dobrém stavu," potvrzuje Špaček. "Máme 23 000 registrovaných hráčů, zájem ze strany mládeže čím dál větší. A mám radost, že se v minulém roce dařilo i po sportovní stránce. Máme čtyři medaile z ME juniorů, z toho tři zlaté, máme nejlepšího juniora v Evropě, děvčata získala bronzovou medaili na ME, což považuji za velký úspěch," upozorňuje.

Dobře vypadá i mládí. "Máme řadu nadějných mladých stolních tenistů. Vedle Ivety Vacenovské, která je evropskou top třídou, máme i další děvčata, která jsou schopna se dostat do špičky. Z kluků máme Tomáše Konečného, mistra republiky... Musí se ale chtít dostat do té absolutní evropské špičky a dělat pro to úplně všechno," říká Špaček.


A právě cestou za vlastním zlepšením se vydal Konečný, pro kterého už byla česká liga malá. Zakotvil tedy v Polsku, kde se setká s daleko větší konkurencí. "Za posledních osm let jsem vyhrál šest titulů s El Niněm a změna byla potřeba. I kvůli tomu, aby šel nahoru sportovní výkon. Zvolil jsem zahraničí. V Polsku je to neskutečný rozdíl, v každém týmu je asijský i dobrý polský hráč, který je v první stovce světového žebříčku, takže úroveň je daleko vyšší," vysvětluje Konečný.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články