Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

České stolní tenistky na Singapur nestačily a na MS končí v osmifinále

Po postupu ze třetího místa v základní skupině české stolní tenistky nedokázaly zlomit osmifinále proti hráčkám Singapuru. Po prohře 1:3 na mistrovství světa družstev v Číně končí na devátém místě. Jediný bod prvního kola play-off získala Jana Metelová.

Je nám líto, video expirovalo.
Z osmifinále MS stolních tenistů postupují dál týmy z Asie

"Skončili jsme na devátém místě, což je pro nás veliký úspěch. Budeme odjíždět se vztyčenou hlavou. Holky předvedly dobrý stolní tenis, fungovaly dobře jako družstvo, bojovaly v každém zápase," řekl trenér Petr Nedoma svazovému webu.

Singapur, kterému chyběla na šampionátu v Čcheng-tu nejlepší hráčka Feng Tianwei, jíž patří ve světovém žebříčku 18. místo, neměl cestu k vítězství nad českým týmem snadnou. Matelová v úvodním zápase porazila Zhou Jingyi ve čtyřech setech. Kateřina Tomanovská poté s jedničkou Zeng Jian sehrála vyrovnané tři sady, ale od stavu 9:9 vždy koncovky prohrála.

Markéta Ševčíková měla v klíčovém souboji o druhý bod proti Wong Xin Ru ve druhém setu setbol, jenže ho nevyužila, prohrála 12:14 a celkově 0:3. Matelové souboj se Zeng Jian o naději nevyšel. "Bylo důležité, že Hanka zvládla první dvouhru. Bez tohoto bodu bychom vůbec neměli šanci pomýšlet na nějaký úspěch," řekl Nedoma.

Mrzelo ho, že Tomanovská promarnila v každém setu několik možností. "Možná strach z výhry, to v tuto chvíli nevím, musíme si to důkladně probrat," uvedl kouč. "Markéta Ševčíková nepředvedla svůj nejlepší výkon. Její soupeřka nebyla příliš kvalitní, žádné topspiny, žádná nátlaková hra, naopak jen nahazovala balony na druhou stranu a čekala, kdy Markéta udělá chybu. Je vidět, že Markéta nemá ještě tolik zkušeností, neumí takové zápasy zvládat takticky," hodnotil. "Hanka bojovala, ale cesta k výhře v tomto utkání vedla přes bod na trojce, ne v zápase týmových jedniček," dodal Nedoma.

Čeští stolní tenisté vypadli po základní skupině. Naopak postup z osmifinále si dle očekávání zajistily týmy Hong Kongu, Japonska i Korei, když své oponenty porazily bez ztrátu setu.

Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v Čcheng-tu (Čína):

Ženy - osmifinále:

Singapur - Česko 3:1

Zhou Jingyi - Matelová 1:3 (-8, 9, -6, -9), Zeng Jian - Tomanovská 3:0 (10, 9, 9), Wong Xin Ru - Ševčíková 3:0 (7, 12, 7), Zeng Jian - Matelová 3:0 (6, 4, 7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články