Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Boll neztratil ani set a Ostrava podlehla favorizovanému Düsseldorfu

V Ostravě přivítali ve čtvrtém utkání základní skupiny Ligy mistrů stolních tenistů dosud neporažený celek Borussie Düsseldorf v čele s bývalou světovou jedničkou a čerstvým sedminásobným mistrem Evropy Timo Bollem. Domácí může mrzet těsná porážka 2:3.

Timo Boll se raduje z vítězství
zdroj: DPA autor: Abel F. Ros

Ostravští přitom vstoupili do utkání s největším favoritem skvěle. Tomáš Tregler zkrotil servis jednoho z nejlépe podávajících hráčů světa Antona Kallberga a porazil ho 3:2.

Pak došlo na souboj titánů. Petr Korbel vyzval někdejší světovou jedničku a momentálně třetího hráče světa Timo Bolla. Zatímco Korbel na sklonku své bohaté kariéry už hraje sporadicky, Boll je na vrcholu své kariéry a to potvrdil i v Ostravě, Korbela přehrál jasně 3:0.

"První vzájemný zápas jsme odehráli někdy na přelomu století, kdy byl Timo čerstvý mistr Evropy v juniorech a začal působit v bundeslize," uvedl Korbel, jenž v minulosti s Bollem za Düsseldorf hrál. "Dnešní duel ukázal, že je opravdu fantastický hráč. Světová extratřída. On neudělá lehkou chybu a každý bod proti němu musí člověk sám vybojovat. Snažil jsem se hrát své maximum, ale stejně bylo pro mne hlavní, abych zápas hlavně dokončil ve zdraví," řekl bývalý reprezentant.

Velký večer zažil teprve čtrnáctiletý Šimon Bělík, který za nadšení diváků přehrál světovou padesátku Egypťana Assara 3:1 a Ostrava vedla překvapivě 2:1 na zápasy.

"Před zápasem jsem si hlavně říkal, aby to nebyla nějaká ostuda. Chtěl jsem hrát nebojácně a předvést svůj nejlepší stolní tenis. Nemyslím si, že by mě soupeř podcenil, on je absolutní profík a ví, že musí hrát naplno proti každému soupeři. Ale řekl bych, že mu neseděla moje hra. Takový ještě trochu dětský styl," uvedl skromně Bělík.

Poté však Boll smetl Treglera 3:0 a rozhodnutí tak musel přinést zápas Korbela s Kallbergem. Česká legenda ve čtvrtém setu dokázala odvrátit tři mečboly, ale nakonec podlehla Kalbergovi 1:3. Düsseldorf si po výhře 3:2 upevnil první místo ve skupině A, to Ostrava na první výhru teprve čeká.

TTC Ostrava - Borussia Düsseldorf 2:3

Tregler - Källberg 3:2 (8, -5, 3, -9, 12), Korbel - Boll 0:3 (-4, -8, -7), Bělík - Assar 3:1 (10, 7, -5, 9), Tregler - Boll 0:3 (-8, -2, -3), Korbel - Källberg 1:3 (-8, -6, 6, -8).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články