Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Blašková získala na ME do 21 let bronz. Životní úspěch, navíc po špatném začátku, uznala

S životním úspěchem se z rumunské Kluže vrací Zdena Blašková. Česká stolní tenistka na mistrovství do 21 let získala ve dvouhře bronzovou medaili. Jednadvacetiletá reprezentantka vybojovala v juniorské kategorii druhou medaili. Před sedmi lety brala s Ruskou Jekatěrinou Gusevovou bronz ve čtyřhře na šampionátu v Soči.

Zdena Blašková
zdroj: Česká asociace stolního tenisu / PR / Profimedia

"Tohle se absolutně nedá srovnávat. Tehdy mi bylo snad patnáct a moje spoluhráčka v této kategorii končila. Ona to celé táhla, kdežto teď jsem si medaili vybojovala sama. Byla jsem na stupních vítězů v kadetkách i juniorkách, ale tohle je jednoznačně největší úspěch v kariéře," řekla Blašková.

Blašková porazila ve vyřazovací fázi Francouzku Camille Lutzovou a Polku Annu Wegrzynovou. V semifinále nestačila na domácí Rumunku Elenu Zahariovou. Přestože vedla 3:1 na sety a v pátém měla za stavu 11:10 mečbol, utkání ztratila 3:4. Zahariová později turnaj vyhrála.

"Byla to veliká škoda. Rumunka je hodně atypická, má nepříjemný servis a dokáže vrátit na stůl míčky, které už se zdají vítězné. V koncovce pátého setu byla neskutečně nervózní, ale ta její sádra jí svým způsobem asi i pomohla. Bála se do toho při mečbolu bouchnout a míček pak olízl hranu stolu. Pak už se uklidnila a zase hrála tu svoji nepříjemnou atypickou hru," uvedla Blašková.

Úspěchu v podobě bronzové medaile si přesto jednadvacetiletá stolní tenistka z Havířova považovala. "Do Rumunska jsem rozhodně nejela s ambicemi na zisk medaile ve dvouhře. Možná jsem doufala na úspěch ve čtyřhře, ale tohle bylo opravdu nad očekávání. A snad ještě větší radost mám z toho, že jsem se po tom špatném začátku dokázala nastartovat, že jsem turnaj zvládla a došla tak daleko," dodala Blašková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články