Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Úspěch na MS týmů. Lipták, Kostelecký a Štěpán mají stříbro z trapu

Jiří Lipták, David Kostelecký a Vladimír Štěpán získali na mistrovství světa ve sportovní střelbě z brokových zbraní stříbro v soutěži družstev v disciplíně trap. Český tým se dvěma olympijskými šampiony v sestavě ve finále v Osijeku prohrál s Velkou Británií 1:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Lipták, Kostelecký a Štěpán jsou vicemistry světa ve střelbě na trap družstev

Úřadující olympijský šampion Lipták, olympijský vítěz z Pekingu 2008 Kostelecký a Štěpán si ziskem medaile spravili chuť po nevydařené individuální soutěži, v níž ve středu skončili v kvalifikaci. Pro českou výpravu na MS v Chorvatsku vybojovali druhé stříbro. Minulý týden obsadilo druhé místo rovněž v trapu družstvo juniorek.

V dopolední kvalifikaci soutěže družstev se českému triu dařilo na výbornou. V rozstřelu tří týmů porazili Brity i nakonec bronzové Italy a do finále postoupili z prvního místa. V duelu o zlato ale se soupeřem drželi krok jen v prvním kole, pak už kralovali Britové.

Z Čechů vyšlo finále nejlépe Liptákovi, jenž před měsícem získal druhý titul mistra Evropy. Minul jen tři rány. Nedařilo se naopak Štěpánovi, který přitom ve středu v soutěži jednotlivců dopadl nejlépe.

Mistrovství světa ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Osijeku (Chorvatsko):

Trap - družstva:

Muži - finále: Británie (Hales, Coward-Holley, Heading) - Česko (Lipták, Kostelecký, Štěpán) 7:1, o 3. místo: Itálie - Kypr 6:2.

Ženy - finále: Itálie (Iezziová, Grassiaová, Rossiová) - Finsko 5:5, v rozstřelu 3:0, o 3. místo: Austrálie - Čína 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články