Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomeček a Šumová získali na ME stříbro v mixu

Čeští skeetaři Jakub Tomeček a Barbora Šumová si vystříleli stříbrné medaile ne mistrovství Evropy v Osijeku. V neolympijské disciplíně smíšených dvojic nestačili pouze na dvojici ze Švédska, Stefana Nilssona a Victorii Larssonovou.

Střelec Jakub Tomeček
zdroj: ČTK/AP autor: Rebecca Blackwell

Tomeček s Šumovou, kteří už dříve pro Českou republiku vybojovali účastnická místa na olympijských hrách v Tokiu, vyhráli kvalifikaci a postoupili do boje o zlato přímo, zatímco Švédové ještě absolvovali rozstřel s Italy.

Je nám líto, video expirovalo.
Tomeček a Šumová vystříleli stříbro na ME

A do play-off dospělo i finále, poté co "finišmanka" Larssonová minula poslední finálový terč. Zatímco Tomeček, který byl s jedinou chybou nejlepším finalistou, a po něm i Nilsson, trefili oba asfaltové holuby, Šumové druhý ulétl a Larssonová tentokrát šanci ukončit soutěž využila.

Předloňský mistr Evropy Tomeček si v Chorvatsku ziskem stříbra vynahradil čtvrteční individuální soutěž, v níž skončil pětadvacátý, Šumová navázala na jedenácté místo. Mistr světa Tomáš Nýdrle s Annou Šindelářovou obsadili mezi 28 dvojicemi 21. místo.

Mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových, kulových a brokových zbraní v Osijeku (Chorvatsko):

Skeet - smíšená družstva:

Finále: Larssonová, Nilsson (Švéd.) - Šumová, Tomeček (ČR) 33:33, v rozstřelu 4:3,

O 3. místo: Bartolomeiová, Rossetti (It.) - Wenzelová, Korte (Něm.) 35:32, ...v kvalifikaci 21. Šindelářová, Nýdrle (ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články