Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Talentovaný Přívratský se na ME dostal do finále

Dvacetiletý střelec Jiří Přívratský skončil na mistrovství Evropy v Chorvatsku na skvělém pátém místě. Zlato získal jen o dva roky starší Nor Jon Hermann Hegg.

Je nám líto, video expirovalo.
Přívratský skončil na ME pátý

V Osijeku Přívratský předčil olympioniky Petra Nymburského a Filipa Nepejchala, kteří v této disciplíně už dříve vybojovali účastnická místa pro hry v Tokiu a naplnili kvótu dvou střelců z jedné země.

Nymburský uzavřel v kvalifikaci druhou desítku pořadí, Nepejchal byl osmadvacátý. Přívratský se v průběhu finále opakovaně držel na třetím místě, ale ve vyřazovací střelbě vestoje se propadl.

Titul získal při dvojnásobném triumfu Hegg a ocitl se ve stejné situaci jako český střelec. Byl lepší než krajané Henrik Larsen (2.) a Simon Claussen (7.), kteří účastnické místo na OH pro severskou zemi vystříleli už dříve, a sám si start v Tokiu nezajistil. Jediné volné olympijské místo připadlo celkově osmému Litevci Karolisi Girulisovi, nikdo jiný z osmičky finalistů ho získat nemohl.

Bronzovou medaili vybojovaly v týmové třípolohové střelbě české juniorky Kateřina Štefánková, Sára Karasová a Veronika Blažíčková. V souboji o třetí místo porazily Srbsko, titul získaly Italky. Blažíčková navázala na bronz z neolympijské disciplíny sportovní malorážka vleže.

Obě družstva skeetařů skončila v Chorvatsku čtvrtá. Muži prohráli duel o bronz s Italy, ženy nestačily na Rusky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články