Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Sýkorová patří v Baku mezi favoritky. Soutěžit bude na luxusní střelnici

Baku - Mezi medailové aspirantky se z české výpravy jednoznačně řadí střelkyně Adéla Sýkorová. V dějišti Evropských her v Baku ji čeká těžká konkurence i zbrusu nová luxusní střelnice.

Adéla Bruns-Sýkorová
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Těším se, je to něco nového. Nikdo jsme to nezažili, jsem zvědavá. Olympijské hry asi budou něco jiného, ale systém je podobný. Medaile z prvních Evropských her by určitě byla hezká," řekla Sýkorová. O ázerbájdžánské metropoli i samotných hrách ale moc informací neměla. "Nikdy jsem tam nebyla. Vím, že je u Kaspického moře, hlavní město Baku. Studovala jsem geografii, tak bych to měla vědět," smála se osmadvacetiletá střelkyně.

Pro střelce budou Evropské hry šancí zajistit si účastnické místo na olympiádě v Riu de Janeiro. "Ve hře je jedno místo. Motivace to je, ale bude to těžké," uvědomuje si Sýkorová. Oproti mistrovství Evropy bude ale v Baku o něco slabší startovní pole. "Máme možnost postavit jen dva lidi na disciplínu, na Evropě jsou tři," vysvětlila rodačka ze Zlína.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovní střelci a kanoisté odletěli do Baku

I tak bude hodně těžké uspět. "Evropa je střelecky silný kontinent. I na Světových pohárech většinou uspějí Evropani. Jak jsou na tom střelci Ázerbájdžánu? To nevím, moc jich neznám. Možná tam nějací jsou, ale ne moc dobří, třeba budou ve výsledkové listině dole a tam se nedívám. Pokud tam nejsem já," pousmála se Sýkorová.

V Baku se bude o medaile bojovat na zbrusu nové luxusní střelnici. "To ani nevím. Ale zvědavá jsem," řekla Sýkorová, která problém s neznámým prostředím nemívá. "Pokud mám možnost si tam párkrát zatrénovat. Už to poznám a vím, co dělat, jak si poradit s osvětlením a hlavně s větrem. To se zvládne během dvou tréninků," uvedla.

Stejně jako v Londýně je reálné, že opět nestihne navštívit další sporty. "Když se nezávodí, máme oficiálně vypsané tréninky. Jindy na střelnici nemůžeme. Orientujeme se podle toho. Dopoledne nějaká fyzička, po tréninku masáž, zabere to celý den," vysvětlovala. Navíc jí dlouho trvá, než se navlékne do potřebného oblečení. "V rámci tréninku jsem na střelnici vždycky pět hodin," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články