Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Švecová si vystřílela místo v Riu

Maribor (Slovinsko) - Lucie Švecová skončila na ME sedmá ve střelbě ze sportovní malorážky na 3x20 ran a vybojovala účastnické místo na olympijských hrách. Český tým, který tvořily ještě Adéla Sýkorová a Nikola Mazurová, získal bronz.

Sportovní střelba
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Sýkorová je držitelkou olympijského bronzu z Londýna, Mazurová v třípolohové střelbě z malorážky vybojovala účastnické místo pro Rio už dříve, ale v Mariboru je obě zastínila Švecová. Třiatřicetiletá plzeňská střelkyně už soutěžila na OH 2000 v Sydney, tehdy ještě pod dívčím jménem Valová, na mistrovství Evropy před dvanácti lety získala stříbro.

Vydařenou poslední položkou se Švecová protlačila do osmičlenného finále, které naopak těsně uniklo desáté Sýkorové, a v něm jí i sedmá pozice nakonec stačila k zajištění olympijského místa. Ta byla v Mariboru v této disciplíně ve hře tři, ale vítězná Srbka Ivana Maksimovičová ani tři další finalistky je už získat nemohly. Soutěž družstev vyhrály Polky před Německem, české střelkyně skončily s dvoubodovým odstupem za vítězkami třetí.

"Mám z toho obrovskou radost, přiznám se, že jsem něco takového vůbec nečekala. Po základním závodě, který se tu střílel v největším vedru, protože kvůli výpadku elektrického proudu se náš závod posunul, jsem byla hodně unavená. Ve finále jsem se držela na sedmém místě, které jsem potvrdila poslední ránou, i když to byla devítka," uvedla Švecová.

Česká republika tak má v držení už tři střelecká místa pro olympijské hry v Riu, vedle Mazurové a Švecové ho zajistil i David Kostelecký v trapu.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z brokových, kulových a velkorážných zbraní v Mariboru (Slovinsko):

Sportovní malorážka 3x20 ran:

Ženy: 1. Maksimovičová (Srb.) 451,5, 2. Zublasingová (It.) 451,4, 3. Englederová (Něm.), ...7. Švecová, v kvalifikaci 10. Sýkorová, 24. Mazurová (všechny ČR).

Družstva: 1. Polsko 1735, 2. Německo 1733, 3. ČR 1733.

Juniorky: 1. Zykovová (Rus.), ...v kvalifikaci 19. Kolaříková, 26. Dudová, 43. Foistová (všechny ČR). Družstva: 1. Rusko 1728, ...9. ČR 1697.

Sportovní pistole:

Juniorky: 1. Bacaraškinová (Rus.), ...6. Dědová, v kvalifikaci 24. Přibáňová, 30. Bezděčná (všechny ČR). Družstva: 1. Rusko 1726, ...6. ČR 1666.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články