Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Střelkyně Marušková triumfovala ve finále SP

Vratislav (Polsko) - Česká reprezentantka Lenka Marušková vyhrála ve finále Světového poháru ve Vratislavi závod ve střelbě ze sportovní pistole. V elitním seriálu si připsala druhý triumf v kariéře, poprvé zvítězila před čtyřmi roky v americkém Fort Benningu ve vzduchové pistoli.

Sportovní střelba
zdroj: ČT24

Stříbrná olympijská medailistka z Atén dnes vyhrála suverénně s náskokem 2,6 bodu před Nino Salukvadzeovou z Gruzie. Marušková jasně ovládla základní část nástřelem 588 bodů a do finále šla s pěti body k dobru před nejbližší soupeřkou. Závěrečných dvacet ran české střelkyni tolik nevyšlo, s výkonem 202,4 bodu byla v osmičlenném finále až šestá, ale první místo uhájila. 

Na stupně vítězů v letošním Světovém poháru se Marušková prosadila podruhé, v červnu byla třetí rovněž ve sportovní pistoli v Mnichově. Na závěr sezony si ve Vratislavi vynahradila zklamání ze srpnového mistrovství Evropy, kde kvůli závadě na pistoli obsadila 14. místo. Ve Vratislavi se mezi elitou Světového poháru představí ještě olympijská vítězka Kateřina Emmons, Adéla Sýkorová a Martin Podhráský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články