Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Střelkyně Emmons je prý ve formě, i díky uzdravenému muži

Praha - S klidnou hlavou, v psychické pohodě a s vědomím, že střílí opět na vysoké úrovni pojede olympijská vítězka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons na finále Světového poháru, které se koná od 26. do 28. října v Mnichově. Její muž a slavný americký střelec Matt Emmons totiž v srpnu prošel úspěšnou léčbou rakoviny štítné žlázy, kterou mu lékaři nakonec museli celou vyoperovat. Podle posledních testů je už v pořádku, a také proto si česká držitelka kompletní sbírky olympijských medailí bude závody v Mnichově užívat.

Když měl Emmons letět na olympijské hry mládeže do Singapuru, nebylo mu vůbec dobře. Lékaři v plzeňské nemocnici mu diagnostikovali nález. "Naštěstí to byla rakovina, která se dá léčit a podchytila se v raném stadiu," uvedla Emmons na dnešní tiskové konferenci. Její manžel byl na operaci u specialistů v New Yorku. "Než jsme si pořádně uvědomili, že má rakovinu, tak už bylo po všem. Tedy snad, věřím, že to bude v pořádku," prohlásila Emmons.

Sama po takové zkušenosti odjede do Mnichova naprosto uvolněná, bez stresu. Na finále světového poháru se dostala díky březnovému vítězství v Sydney, třebaže její sezona potom nebyla vůbec ideální i proto, že ji trápil kyčelní kloub. "Ale jak to přišlo, tak to odešlo. Teď jsem naprosto v pořádku," zaklepala Emmons na dřevo. "Jsem úplně fit, jen jsem trochu ztratila na fyzičce. Nemohla jsem běhat, takže to musím nabrat zpět," plánovala.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Kateřiny Emmons

Soustředit se na závody pomohla Emmons i skutečnost, že její rok a půl stará dcera Julie zůstala s mužem a jeho rodiči v USA. "Budu chtít střílet co nejlépe, jako vždy, ale vím, že už jsem na tom zase docela dobře. Potřebuju kvalitní závod," uvedla střelkyně. "Jsem velice konkurenceschopná, bude těžké se mnou soupeřit," usmívala se. Zároveň si závody chce užít. "Moc se na to těším, úroveň bude určitě vysoká," prohlásila k jedenácti soupeřkám.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články