Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Střelec Prokop bere na MS šesté místo ze skeetu

Radek Prokop vybojoval na MS ve střelbě z brokových zbraní šesté místo ve skeetu. Třiadvacetiletý reprezentant tak zapsal nejlepší český výsledek na šampionátu v Osijeku v individuální seniorské soutěži.

Skeet (ilustrační)
zdroj: ČTK/AP autor: Alex Brandon

Prokop skončil pátý v kvalifikaci a ve svém čtyřčlenném semifinále do poslední série bojoval o postup do finále. Minul ale závěrečné dva terče a skončil o jednu ránu třetí. Těsně tak přišel o možnost vybojovat pro české skeetaře druhé účastnické místo na olympijských hrách v Paříži, které si zajistili nejlepší čtyři z dnešní soutěže.

První "kvótaplac" v této disciplíně získal hned při první příležitosti Jakub Tomeček před měsícem díky triumfu na mistrovství Evropy v Larnace. V Chorvatsku skončil Tomeček v kvalifikaci sedmatřicátý, třetí Čech Tomáš Nýdrle byl čtrnáctý. Titul získal Egypťan Azmy Mahalba.

V soutěži žen byla nejlepší z českého tria dvacátá Barbora Šumová, zlato si vystřílela Italka Diana Bacosiová.

Šampionát brokařů zakončí pondělní soutěž v mixu a úterní soutěže družstev. Češi na probíhajícím MS získali dvě stříbra v trapu díky družstvům mužů a juniorek a bronz zásluhou juniora Martina Včeličky ve skeetu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články