Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Puškař Přívratský vyhrál Světový pohár v Limě, Rampula byl druhý v rychlopalbě

Čeští střelci získali v závěrečném soutěžním dnu na Světovém poháru v Limě kompletní medailovou sbírku. Z prvenství v třípolohové střelbě z libovolné malorážky se radoval Jiří Přívratský, jeho kolega Petr Nymburský skončil třetí a stříbro vybojoval pistolář Matěj Rampula v rychlopalbě.

Jiří Přívratský
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

Dvaadvacetiletý Přívratský navázal v peruánské metropoli na bronz ze vzduchovky. Ve finále porazil maďarského soupeře Istvána Péniho 16:10 a vybojoval druhé individuální zlato v pohárovém seriálu.

Vloni stejnou disciplínu ovládl v Riu de Janeiro, jeho výčet úspěchů v soutěžích jednotlivců doplňuje bronz ze vzduchovky vloni v Káhiře.

V kvalifikaci byl lepší Nymburský, který postoupil jako třetí s výkonem o jediný bod lepším než pátý Přívratský. V osmičlenné vyřazovací fázi se oba Češi od počátku pohybovali v popředí a Nymburského nakonec dělily od finále jen čtyři desetiny bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Puškař Přívratský vyhrál v Limě třípolohovou střelbu

Sedmadvacetiletý reprezentant, který vloni ovládl finále SP v Káhiře a stal se mistrem Evropy ve Vratislavi, nicméně v seriálu získal první individuální medaili v kariéře.

Přívratský postoupil do finále z druhého místa, ale souboji o zlato, ve kterém se každá rána hodnotí jako souboj o dva body, od počátku dominoval. Soupeř pouze dotahoval ztrátu a reprezentant Olympu Plzeň proměnil druhý mečbol.

Rampulu předčil jen úřadující evropský šampion a vicemistr světa Clément Bessaguet z Francie. Střelec Dukly Plzeň vybojoval v pohárovém seriálu premiérovou medaili v individuální soutěži.

Jeho nejlepším výsledkem dosud byla sedmá příčka, na kterou dosáhl v rychlopalbě letos v Káhiře a vloni v Riu de Janeiro.

První a druhé místo vybojoval v předchozích dvou letech s týmem. Ziskem stříbra si dnes dal opožděný dárek k 23. narozeninám, které oslavil před dvěma týdny.

V kvalifikaci Rampula skončil čtvrtý a do čtyřčlenného boje o medaile postoupil ze semifinále, ve kterém v konkurenci tří čínských soupeřů obsadil druhé postupové místo.

Do finále pak skvěle vstoupil, po třech položkách vedl se stoprocentní úspěšností, ale v další sérii pěti ran trefil jen jednou a přepustil první místo Bessaguetovi.

Druhou příčku už Rampula i díky stoprocentní šesté sérii uhájil před Ruslanem Lunevem z Ázerbájdžánu.

V závěrečných dvou položkách ještě mohl Bessagueta atakovat, ale Francouz nakonec získal druhé prvenství v SP v kariéře i bez nutnosti absolvovat posledních pět ran.

Výsledky SP ve sportovní střelbě v Limě:

Libovolná malorážka mužů 3x40 ran - finále: Přívratský - Pény (Maď.) 16:10, 3. Nymburský, ...v kvalifikaci 33. Tichý.

Rychlopalná pistole: 1. Bessaguet (Fr.) 32, 2. Rampula 30, 3. Lunev (Ázerb.), ...7. Podhráský, v kvalifikaci 15. Strnad.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články