Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Puškař Nymburský přidal k titulu mistra Evropy vítězství ve finále SP

Puškař Petr Nymburský ovládl ve finále Světového poháru třípolohovou střelbu z libovolné malorážky. Sedmadvacetiletý úřadující mistr Evropy v této disciplíně porazil v Káhiře v souboji o zlato švýcarského soupeře Jana Lochbihlera 16:14.

Puškař Petr Nymburský
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Česká výprava na Prezidentském poháru v egyptské metropoli vybojovala kompletní medailovou sbírku. V pátek získala stříbro Lucie Brázdová ve vzduchové pušce a třetí místo obsadil olympijský šampion v trapu Jiří Lipták, který v semifinále prohrál až v rozstřelu s pozdějším vítězem Josipem Glasnovičem z Chorvatska.

Nymburský při premiéře ve finále SP triumfoval poté, co s náskokem jediného bodu obsadil poslední postupové místo ve čtvrteční kvalifikaci. Dnešní osmičlenné semifinále mu vyšlo náramně, vyhrál ho s více než tříbodovým náskokem a zajistil si souboj o zlato. O jeho soupeři rozhodl rozstřel, ve kterém Lochbihler porazil maďarského puškaře Zalána Peklera.

Finále Nymburský rozhodl ve svůj prospěch v závěrečných dvou položkách a završil povedený rok. Letos získal ve Vratislavi druhý evropský titul v kariéře a stejně jako v roce 2019 v Boloni zároveň zajistil Česku účastnické místo na olympijských hrách. V Polsku byl také členem zlatého družstva a týmovou soutěž ovládl i na Světových pohárech v Riu de Janeiro a Čchang-wonu.

U všech těchto triumfů byl i Jiří Přívratský, který v Káhiře nepostoupil z kvalifikace. V Egyptě startovalo devět reprezentantů, což znamenalo rekordní českou účast. Do Prezidentského poháru se ve 12 olympijských disciplínách kvalifikovali střelci na základě pořadí ve světovém žebříčku do 12. místa.

President's Cup, finále Světového poháru ve sportovní střelbě v Káhiře:

Muži:

Libovolná malorážka 3x40 - finále: Nymburský (ČR) - Lochbihler (Švýc.) 16:14, 3. Pekler (Maď.), ...v kvalifikaci 11. Přívratský (ČR).

Trap - finále: Glasnovič (Chorv.) - Mein (USA) 6:4, 3. Lipták (ČR) a Rašídí (Eg.).

Skeet - finále: Hansen (Dán.) - Lodde (It.) 7:3, 3. Bin Futaís (SAE) a Hancock (USA), ...v kvalifikaci 11. Tomeček (ČR).

Ženy:

Trap - finále: Rossiová (It.) - Cormenierová (Fr.) 5:5, v rozstřelu 5:4, 3. Coelhová de Barrosová (Portug.) a Gálvezová (Šp.).

Skeet - finále: Connorová (USA) - Bartolomeiová (It.) 7:3, 3. Crovettová Chadidová (Chile) a Simontonová (USA), ...v kvalifikaci 10. Šumová (ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články