Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Kooperativa NBL 2024/2025

První medaile střelců na MSJ. České pistolářky získaly týmové stříbro

Střelkyně Klára Ticháčková, Viktorie Šindlerová a Anna Miřejovská vybojovaly na juniorském mistrovství světa v Limě stříbrné medaile v týmové soutěži v disciplíně sportovní pistole. Trio se postaralo o první českou medaili na šampionátu, v peruánské metropoli byly úspěšnější jen suverénní indické soupeřky. Puškař Milan Prusek pak obsadil o den dříve pátou pozici.

Střelkyně Viktorie Šindlerová, Klára Ticháčková a Anna Miřejovská
zdroj: Czech Shooting Team

Za zlatem Češky zaostaly o 15 bodů, stříbro naproti tomu získaly při shodném bodovém zisku s Němkami díky lepšímu pomocnému kritériu, počtu přesných středů (38:31). Na startu bylo sedm týmů. V soutěži jednotlivkyň na 30+30 ran to žádné reprezentantce na finále nestačilo, nejlepší z nich Ticháčková obsadila 19. místo.

Jedinou finálovou účast dosud vybojoval Milan Prusek v třípolohové malorážce, který po triumfu v kvalifikaci obsadil páté místo. Šampionátu dominují mladí Indové, kteří dosud vyhráli deset z 21 disciplín.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Prusek byl na MS juniorů pátý

Milan Prusek vyhrál odpolední kvalifikaci, v podvečerním finále už se českému juniorskému střelci tolik nedařilo. Po prvních pěti střelách v kleče byl sice druhý, ve zbytku této polohy už tak přesný nebyl a nacházel se na čtvrtém místě.

Naopak vleže byl dvacetiletý reprezentant v osmičlenném finále druhý nejlepší a před závěrečnou vyřazovací stojkou ho tento výkon posunul na třetí místo, o pouhou desetinu bodu za Švéda Lindgrena. Jenže úvodních deset ran ve stoje Pruskovi nevyšlo, stejně jako rána už v šesti lidech, která Pruska definitivně odsoudila k pátému místu.

Ze zlaté medaile se radoval Američan Brejdn Pajsr, úplně poslední střelou získal 10,7 bodu a díky tomu předčil Švéda Lindgrena.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články