Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Přívratský ve finále SP po bronzu ve vzduchovce bere stříbro v malorážce

Jiří Přívratský skončil ve finále Světového poháru v Dillí druhý v třípolohové střelbě z malorážky. Českého olympionika porazil jen Maďar István Péni.

Jiří Přívratský
zdroj: Reuters autor: Amr Alfiky

V třípolohové střelbě z malorážky, v níž je světovou dvojkou, skončil český olympionik druhý už v kvalifikaci. V osmičlenném finále Přívratský svou pozici potvrdil. Ve vyřazovací části stahoval výraznou ztrátu na Péniho, ale nakonec mu porážku ze vzduchové pušky, v níž získal maďarský střelec stříbro, neoplatil.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Přívratský byl ve finále SP v třípolohové malorážce druhý

Vydařený závěr sezony si třiadvacetiletý rodák z Ostravy pochvaloval. "Je to skvělé. Jak jsem říkal už včera, po Paříži jsem si dal pauzu a je fajn, že po návratu dokážu zase soupeřit s ostatními," řekl Přívratský na youtubovém kanálu světové federace ISSF.

Na olympijských hrách v Paříži byl v malorážce čtvrtý, ve vzduchové pušce obsadil 24. místo. "V sezoně to bylo nahoru a dolů. Nešlo to úplně hladce. Určitě bych něco udělal jinak, když se ohlédnu zpět. Ale byly tam i dobré momenty, tak to chodí," uvedl Přívratský, který v lednu a únoru vybojoval ve Světovém poháru dvě prvenství.

Výsledky finále třípolohové malorážky na SP ve sportovní střelbě

Muži: 1. Péni (Maď.) 465,3, 2. Přívratský (ČR) 464,2, 3. Šeoran (Indie).

Ženy: 1. Ibsenová (Dán.) 466,2, 2. Duestadová (Nor.) 465,6, 3. Chan Ťia-jü (Čína).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články