Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přívratský trefil v Riu první individuální zlato v seriálu SP

Puškař Jiří Přívratský vybojoval první individuální vítězství ve Světovém poháru v kariéře. V Riu de Janeiro dnes vyhrál třípolohovou střelbu z libovolné malorážky. Ve finálovém duelu jednadvacetiletý reprezentant porazil norského soupeře Simona Claussena 16:10.

Jiří Přívratský
zdroj: ČT4 autor: Pavel Lebeda

Přívratský se premiérového triumfu v soutěži jednotlivců v elitním seriálu dočkal den poté, co s Lucií Brázdovou ovládli smíšenou soutěž ve střelbě ze vzduchové pušky. V třípolohové střelbě byl dosud v SP nejlépe sedmý vloni v Osijeku, na loňské olympiádě v této disciplíně skončil šestnáctý.

Ve Světovém poháru byl jedinou dosavadní medailí svěřence Milana Bakeše v individuální soutěži bronz ze vzduchové pušky, který vybojoval v únoru v Káhiře.

Z kvalifikace v Riu přitom Přívratský postoupil mezi osmičku semifinalistů až z devátého místa. Před ním se totiž umístili dva střelci, kteří startovali mimo soutěž bez nároku na postup, včetně reprezentačního kolegy Petra Nymburského. Ten předvedl druhý nejlepší výkon (589 kruhů), o dva body ho předčil pouze Nor Jon-Hermann Hegg.

Přívratský byl v redukovaném pořadí sedmý s nástřelem 587, semifinále pak ale ovládl o 1,4 bodu před Claussenem. Ve finále bylo rozhodnuto po 13 položkách, v nichž český puškař trefil osm desítek proti soupeřovým sedmi.

František Smetana skončil v kvalifikaci osmnáctý, Filip Nepejchal obsadil 34. místo.

SP ve sportovní střelbě v Riu de Janeiro:

Muži:

Libovolná malorážka 3x20 - finále: Přívratský (ČR) - Claussen 16:10, 3. Hegg (oba Nor.), ...v kvalifikaci 2. Nymburský (mimo soutěž), 18. Smetana, 34. Nepejchal (oba ČR).

Ženy:

Sportovní pistole: 1. Jedrzejewská (Fr.) 32, 2. Vennekampová (Něm.) 25, 3. Steierová (Rak.), ...v kvalifikaci 16. Anna Dědová, 20. Schejbalová (obě ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články