Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Přívratský přidal v Baku další triumf ve SP

Nejprve v Limě, teď i v Baku. Jiří Přívratský zvítězil v dalším závodu SP v třípolohové střelbě z libovolné malorážky. "Je to úžasný pocit," dodal Přívratský. Třetí místo obsadil Petr Nymburský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Přívratský triumfoval i v Baku

Dvaadvacetiletý Přívratský vyhrál třípolohovou střelbu v elitním seriálu už potřetí, poprvé se mu to povedlo loni v Riu de Janeiro. Dnešním triumfem v Baku si více než spravil náladu po páteční soutěži ve vzduchovce, v níž mu o desetinu bodu unikl postup do osmičlenného finále.

Dnes prošel nicméně Přívratský do bojů o medaile bezpečně jako čtvrtý, loňský mistr Evropy Nymburský byl třetí. Ve finálové části, kdy střelce nejprve čekalo patnáct ran vkleče a dalších patnáct vleže, se oba Češi od úvodu drželi mezi nejlepší trojicí.

V závěrečné vyřazovací fázi vstoje i díky náskoku z předchozí části zůstali na medailových pozicích, zatímco jejich soupeři postupně odpadali. Po předposlední 44. ráně byl vyřazen Nymburský a Přívratského s Kulišem čekala poslední rána o zlato. Český střelec měl půlbodový náskok, a ještě se mu závěrečný pokus vydařil lépe než soupeři, takže mohl o 0,6 bodu slavit druhou letošní výhru.

"Před poslední ranou jsem nebyl zdaleka tak nervózní jako u těch v předchozím průběhu, kdy ještě nebylo rozhodnuto o medailích. Snažil jsem se zůstat v klidu a střílet rány tam, kam měly jít," řekl Přívratský.

"Jiří je opravdu fantastický," ocenil mladšího reprezentačního kolegu sedmadvacetiletý Nymburský. Úřadující vítěz ankety o nejlepšího českého střelce roku vybojoval v září na ME v libovolné malorážce účastnické místo pro OH v Paříži. O další může usilovat Přívratský, mimo jiné na srpnovém mistrovství světa, jež se bude konat právě v ázerbájdžánské metropoli.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články