Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Přívratský na závěr SP v Mnichově skončil sedmý

Sportovní střelec Jiří Přívratský zakončil Světový pohár sedmým místem ve vzduchové pušce. V Mnichově ještě absolvoval předolympijskou zkoušku mixu s Veronikou Blažíčkovou, ale do bojů o medaile se nedostali. 

Jiří Přívratský
zdroj: issf-sports.org

Třiadvacetiletý Přívratský, jenž minulý týden získal dvě medaile v soutěžích družstev na mistrovství Evropy ve střelbě z kulových zbraní v Osijeku, postoupil do finále jako jediný z pětice českých reprezentantů šestým nejlepším výkonem v kvalifikaci.

V osmičlenném finále za sebou adept na olympijskou medaili z Paříže nechal jednoho soupeře a skončil sedmý. Soutěž vyhrál stejně jako před měsícem v Baku devatenáctiletý Číňan Šeng Li-chao, tentokrát v novém světovém rekordu 254,5 bodu.

Pro české střelkyně skončila soutěž už v kvalifikaci, nejvýše byla olympionička Veronika Blažíčková na 33. pozici.

Přívratský s Blažíčkovou v pondělí ještě nastoupili do mixu a v kvalifikaci obsadili 12. místo.

SP ve sportovní střelbě v puškových a pistolových disciplínách v Mnichově:

Vzduchová puška:

Muži: 1. Šeng Li-chao (Čína) 254,5 - světový rekord, 2. Jány (SR) 251,3, 3. Strempfl (Rak.), ...7. Přívratský, v kvalifikaci 32. Entrichel, 52. Smetana, 57. Nymburský, 62. Hrčkulák (všichni ČR).

Ženy: 1. Chuang Jü-tching (Čína) 252,7, 2. Pan Ho-čin (Korea) 252,6, 3. Chan Ťia-jü (Čína), ...v kvalifikaci 33. Blažíčková, 62. Foistová, 69. Brázdová, 95. Thurnwaldová, 103. Štefánková (všechny ČR).

Smíšené dvojice - finále: Chuang Jü-tching, Šeng Li-chao (Čína) - Duestadová, Hegg (Nor.) 16:4, o 3. místo: Chan Ťia-jü, Tu Lin-šu (Čína) - Kum Či-hjon, Pak Ha-čun (Korea) 17:15, ...v kvalifikaci: 12. Blažíčková, Přívratský, 45. Foistová, Smetana (všichni ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články