Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburský vybojoval v libovolné malorážce účast na olympiádě

Petr Nymburský obsadil páté místo v libovolné malorážce na 3x40 ran na Světovém poháru v Osijeku a v interním souboji s Filipem Nepejchalem si vystřílel účast na olympijských hrách v Tokiu. Druhým českým olympionikem v této disciplíně bude Jiří Přívratský, který skončil ve finále sedmý. Soutěž vyhrál Ukrajinec Serhij Kuliš.

zdroj: Reuters autor: EDGARD GARRIDO

Česko má v libovolné malorážce na 3x40 ran dvě olympijská místa, která už před dvěma lety vybojovali Nepejchal s Nymburským.

Představitelé Českého střeleckého svazu nicméně rozhodli, že do Tokia pojede určitě Přívratský, jenž byl před měsícem pátý a nejlepší z české trojice na mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburský si pátým místem na SP v Osijeku vystřílel letenku do Tokia

O druhém účastníkovi se tak mělo rozhodnout mezi Nepejchalem a Nymburským. V souboji uspěl už v základní části předloňský mistr Evropy Nymburský, jenž na rozdíl od Nepejchala postoupil z kvalifikace.

Velký talent Nepejchal byl v roce 2019 vyhlášen v disciplíně nejlepším střelcem světa a nejspíš doplatil na ztrátu formy způsobenou loňským zraněním achilovky. Dnes skončil čtrnáctý.

Po sobotních medailových umístěních v soutěžích družstev  sahali skeetaři po dalším cenném kovu v mixu. Jakub Tomeček s Barborou Šumovou ale podlehli v duelu o bronz 33:36 Itálii. Druhá česká dvojice Tomáš Nýdrle, Anna Šindelářová skončila šestá.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články