Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Nymburskému těsně unikl bronz na ME v třípolohové malorážce

Dvojnásobný evropský šampion Petr Nymburský mohl v třípolohové malorážce na mistrovství Evropy přidat další medaili. Bronz však českému sportovnímu střeci těsně unikl poté, co v rozstřelu se Slovákem Patrikem Jánym prohrál. Titul získal Nor Jon-Hermann Hegg, který navázal na vítězství v této disciplíně z roku 2021 rovněž z Osijeku. Ve stejné disciplíně žen střílela ve finále Veronika Blažíčková a obsadila páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburský byl blízko medaili na ME

Osmadvacetiletý Nymburský má evropské tituly v třípolohové malorážce z let 2019 a 2022 a byl blízko další medaili. V kvalifikaci obsadil třetí místo a ve finále těsně neprošel mezi nejlepší trojici. Po třetí ráně v eliminaci měl stejný součet jako Jány a v rozstřelu s ním prohrál o dvě desetiny. Slovenský střelec nakonec obsadil třetí místo za Heggem a Ukrajincem Serhijem Kulišem.

Jiří Přívratský, který v této disciplíně vyhrál v lednu Světový pohár v Káhiře a nedávno byl třetí v Baku, skončil na kontinentálním šampionátu patnáctý.

Blažíčková se dostala do osmičlenného finále až z desátého místa v kvalifikaci, protože dvě její přemožitelky startovaly mimo soutěž jen s možností získat body do žebříčku. A jednou z nich byla další česká reprezentantka Aneta Brabcová, která proto nemohla z osmé příčky postoupit do finále a bojovat o jedno ze dvou účastnických míst na olympijské hry v Paříži. Blažíčková pro českou střelbu takzvaný kvótaplac získala díky bronzu na předloňském šampionátu ve Vratislavi.

Finále v Chorvatsku vyhrála Chiara Leoneová ze Švýcarska.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z kulových zbraní v Osijeku:

Třípolohová malorážka:

Muži: 1. Hegg (Nor.) 462,3, 2. Kuliš (Ukr.) 461,1, 3. Jány (SR), 4. Nymburský, ...v kvalifikaci 15. Přívratský, 23. Hrčkulák, 58. Nepejchal (všichni ČR).

Družstva: 1. Norsko (Hegg, Larsen, Halvorsen) 1772, 2. Francie 1765, 3. Rakousko 1763, ...5. Česko (Nymburský, Přívratský, Nepejchal) 1759.

Ženy: 1. Leoneová (Švýc.) 463,5, 2. Piotrowská (Pol.) 460,8, 3. Jäggiová (Švýc.), ...5. Blažíčková, v kvalifikaci 8. Brabcová, 26. Brázdová, 30. Karasová, 35. Štefánková (všechny ČR).

Družstva: 1. Švýcarsko (Leoneová, Jäggiová, Christenová) 1773, 2. Norsko 1765, 3. Polsko 1760, 4. Česko (Blažíčková, Karasová, Štefánková) 1759.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články