Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mazurová obětuje Riu maximum, ale jistou účast na OH ještě nemá

Praha – Česká střelba má zatím čtyři účastnická místa pro olympijské hry v Riu. Posledními nadějemi na rozšíření výpravy jsou už jen mistrovství světa v brokových disciplínách a evropský šampionát ve střelbě ze vzduchových zbraní. Zajímavá situace je ve sportovní malorážce žen, na dvě získaná místa jsou tři české adeptky, kromě bronzové z Londýna Adély Sýkorové také dvě střelkyně, které vybojovaly nominační místa, Nikola Mazurová a Lucie Švecová.

Je nám líto, video expirovalo.
Mazurová ještě nemá v boji o Rio vyhráno

Mazurová sice vystřílela na loňském světovém šampionátu v Granadě místo pro Českou republiku na Hrách v Riu, účast v Brazílii však zdaleka nemá jistou. "Rozhodne se to teď v zimě. Budeme mít soustředění, přípravné závody, pak Světový pohár…" nastínila Mazurová.

Teď o víkendu čeká nejlepší českou střelkyni minulého roku národní šampionát v Plzni a pak už tvrdý trénink na příští sezonu. Aby se stoprocentně připravila, přerušila Mazurová na rok i své studium.

"Účastnit se olympiády je sen každého sportovce. Už jsem si říkala, že když nevystřílím Rio a nepojedu tam, tak se střílením skončím. Jsem ráda, že jsem to vystřílela, že to, co dělám, má cenu," dodala Mazurová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články