Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Matt Emmons má české občanství, střílet bude dál za USA

Praha - Matt Emmons, manžel české sportovní střelkyně Kateřiny Emmons, dostal ve středu ráno v Plzni české občanství. Držitel kompletní sbírky olympijských medailí však bude minimálně až do her v Riu 2016 jako držitel dvojího občanství stále reprezentovat USA.

Matt Emmons s ženou Kateřinou
zdroj: Gettyimages

"Dnes ráno v Plzni jsem se stal českým občanem! Teď jsem Američan a Čech!" napsal na Facebooku Emmons, který se přestěhoval s rodinou loni v únoru do ČR, kde chtějí žít v Plzni minimálně do olympiády v Riu, možná i natrvalo. Spolu mají šestiletou dceru Julii a ročního Martina Henryho.

"Nic to nemění, Matt (Emmons) bude stále střílet o olympijskou kvalifikaci za USA," řekl sportovní ředitel svazu Vladislav Šaňák. Emmons by musel mít souhlas americké federace, aby mohl reprezentovat Českou republiku, navíc před "přestupem" platí tříletá ochranná lhůta. "Takže teď je to bezpředmětné, i kdybychom byli rádi," dodal.

Emmons vyhrál olympijské hry v Aténách 2004 ve střelbě z malorážky na 50 metrů vleže, ve stejné disciplíně byl na OH v Pekingu druhý. Z Londýna si před dvěma lety přivezl bronz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články