Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Lipták si odváží z Moskvy bronzovou medaili v trapu

Moskva – Bronzovou medaili z MS brokařů si z Moskvy odváží Jiří Lipták. Pětatřicetiletý střelec nestačil v trapu pouze na Daniele Resca a Edwarda Linga. Tým s Davidem Kosteleckým a Vladimírem Štěpánem skončil druhý, české trio předčili pouze Italové.

Jiří Lipták
zdroj: Isifa/MAFRA autor: Jiří Salik Sláma

Lipták byl po třech kvalifikačních položkách jediným bezchybným střelcem, ale ve dvou zbývajících sériích vždy dvakrát minul a o postup do šestičlenného finále musel bojovat v rozstřelu. Mezi sedmi uchazeči o čtyři volná místa uspěl a do finále prošel z konečného pátého místa. Ve finále sahal i po stříbru, ale kvůli dvěma chybám za sebou z nejlepší dvojice vypadl. Novým šampionem se stal Daniele Resca, Liptáka porazil ještě Edward Ling.

"Jsem rád, že se mi podařilo potvrdit dobrou formu, kterou si držím už delší dobu. Sebedůvěru mi dodalo vítězství na nedávném závodě v Mnichově na tři stovky ran," řekl Lipták. "Po celý závod jsem se cítil v psychické pohodě. Je to pro mě i určitá satisfakce za nedávné mistrovství Evropy," doplnil.

Kostelecký přes skvělý finiš do bojů o medaile nepostoupil a skončil desátý. Poté co udělal v prvních dvou soutěžních dnech pět chyb, nestačila mu na účast ve finále ani stoprocentní úspěšnost ve zbylých dvou položkách. Nakonec ho dělila od rozstřelu s Liptákem a spol. jediná trefa.

Je nám líto, video expirovalo.
Střelec Lipták vybojoval světový bronz v trapu

Titul mistra světa mezi seniory je stále jedinou zlatou medailí, která dvaačtyřicetileté české hvězdě ve sbírce trofejí chybí. Na MS startoval Kostelecký pošestnácté a jeho maximem je stříbro z Bělehradu 2011.

"Škoda že David už nedohnal zaváhání ze začátku soutěže," litoval Lipták. Měl ale velkou radost z týmové medaile. "Hodně nám pomáhá společná příprava s Davidem, která nám dodává vzájemnou motivaci. Ocenění za vynikající výkon zaslouží i Štěpán, který k týmovému úspěchu hodně přispěl. Vítězní Italové byli tentokrát bezkonkurenční," konstatoval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články