Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Konečně děláme to, co umíme. Kostelecký a spol. už mohou trénovat na střelnici

Po nucené pauze začali znovu trénovat domácí brokoví střelci. David Kostelecký a další reprezentanti se těší na první soutěže, které by mohly přijít už v červnu. Olympijský vítěz v trapu z Pekingu 2008 dosud při zhruba měsíční nucené pauze na sucho se zbraní pracoval na svých slabinách a udržoval se v kondici.

Je nám líto, video expirovalo.
Kostelecký už může trénovat na střelnici bez roušky

Kostelecký nyní může znovu mířit na asfaltové terče. Režim je ale omezený. Na střelnici musí být sám. Rouška ale může jít dolů. "Pauza nebyla zas tak dlouhá. Když řekli, že je odložená olympiáda, tak ani nemělo smysl trénovat. Ale jsem rád, že konečně můžeme jít ven a zase dělat to, co umíme," uvedl.

Klíčové jsou pro střelce soutěže. Na mezinárodní se bude čekat nejspíš ještě několik měsíců. Ty domácí by se ale v omezeném počtu - do 50 lidí - mohly rozběhnout už v červnu.

"Asi pravděpodobně české poháry, možná nějaká velká cena a mistrovství republiky," přemítal trenér české reprezentace v brokové střelbě Petr Hrdlička. "Potřebuji závodit, potřebuji být nejlepší. Takže kéž by se dalo už v červnu závodit," dodal mistr Evropy ve skeetu Jakub Tomeček.

Čtyřiačtyřicetiletý český reprezentant měl i doma brokovnici v ruce prakticky každý den. "Mám místnost, kam zajdu a uklidím se tam. Pokusil jsem se na sucho o zlepšení ve svých slabších stránkách, protože v té sezoně na to tolik času není. Měli jsme dva závody, jeden v Kataru a jeden v Kuvajtu, takže jsem po těch závodech věděl, na čem pracovat," vyprávěl účastník pěti olympijských her Kostelecký.

Trénink na sucho není plnohodnotnou náhradou přípravy na střelnici. Ta už mu po několika týdnech nečekané pauzy chyběla. "Mám to v krvi, určitě se mi stýskalo, ale z druhé strany to beru tak, že to byla dobrá pauza na restart nebo refresh. Nepočítal jsem, že by se mi to v téhle fázi kariéry mohlo takhle povést," řekl.

Na podobnou pauzu je zvyklý po sezoně. "Končíme sezonu koncem října a někdy v prosinci jezdíme na soustředění. Míváme měsíční pauzu na podzim, ale abnormální je, že je to v tomhle období. Teď bychom normálně už letěli na Světový pohár do Tokia," přiblížil dvojnásobný mistr Evropy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články