Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Juniorští skeetaři vyhráli mistrovství ve světovém rekordu

Mnichov – Světovým juniorským rekordem v součtu 357 bodů dnes zvítězili čeští skeetaři Jakub Tomeček, Jakub Novota a Miloš Slavíček na MS v soutěži družstev ve své kategorii. Čeští mladíci vylepšili na šampionátu ve sportovní střelbě v Mnichově o jeden zásah dva roky starý výkon Kypřanů a o jednu ránu také porazili tým USA. Česká výprava tak v závěrečném dni soutěží v bavorské metropoli získala druhou zlatou medaili. O první se postaraly v sobotu juniorské puškařky ve střelbě ze sportovní malorážky vleže rovněž ve světovém rekordu.

Přes zisk týmového titulu dnes mladým brokařům individuální medaile unikla. Tomeček prohrál rozstřel o bronz a skončil čtvrtý, Novota byl devátý a Slavíček patnáctý. Vyhrál Američan Jon McGrath. 

"Pustil jsem nejjednodušší terč, hned ten na prvním stanovišti. To se mi stalo i na mistrovství Evropy. V rozstřelu mi pak ulétl terč ve čtvrtém dvojstřelu. Asi zapracovala nervozita," řekl Tomeček. Devátý Novota přišel o šanci na lepší umístění hned v první ranní pětadvacítce, kde udělal tři chyby. "První přišla na třetím stanovišti. Znervózněl jsem a udělal další dvě, pak už jsem makal jen pro družstvo a držel palce Kubovi, který střílel poslední a dotáhl nás ke zlatu," uvedl Novota.

Muži pod vedením úřadujícího mistra Evropy Jana Sychry nedosáhli na žádnou medaili, družstvo na pátém místě dělila od bronzu jediná trefa, od vítězných Kypřanů tři. Sychra skončil třináctý, dvě rány od finále.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články