Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Juniorské brokařky mají světové stříbro z trapu

České juniorské brokařky získaly na mistrovství světa stříbrné medaile v týmovém trapu. Lea Kučerová, Zina Hrdličková a Martina Matějková v Osijeku nestačily ve střelbě o zlato 0:6 Italkám, které porazily na nedávném ME v Larnace. Soupeřky na šampionátu v Chorvatsku ovládly před českým triem kvalifikaci se čtyřbodovým náskokem a finále rozhodly už po třech položkách.

Zina Hrdličková
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Mladé Češky se na závěr juniorských soutěží v trapu postaraly v Osijeku o první cenný kov pro výpravu. V individuálních soutěžích byly nejlepšími výsledky šesté místo Hrdličkové a sedmé Ondřeje Šťastného. Do první desítky se vešli také v mixu osmí Petr Dorničák s Matějkovou. Tým juniorů v sestavě Šťastný, Dorničák, Lukáš Buchal skončil dvanáctý.

V úterý začnou v Chorvatsku soutěže seniorů v trapu a na startu nebude chybět mistr Evropy a olympijský vítěz Jiří Lipták. V individuální střelbě budou vedle medailí ve hře i čtyři olympijská účastnická místa, o která zabojují David Kostelecký a Vladimír Štěpán. Lipták už jedno získal při nedávném triumfu na ME v Larnace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články