Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jedna z nejlepších na světě, chválí si čeští závodníci střelnici v Baku

Baku - Premiérové Evropské hry v Baku budou v historii spojené i s miliardovými náklady na vybudování sportovišť. Jedním takovým je zbrusu nová střelnice, kterou závodníci hodnotí jako jednu z nejlepších na světě. Podmínky v devatenáctihektarovém areálu, který podle informací ázerbájdžánského tisku stál 110 milionů manatů, což je 2,55 miliardy korun, ocenili i čeští střelci.

David Kostelecký
zdroj: ISIFA/EPA autor: Oliver Weiken

"Je to jedna z nejkrásnějších střelnic v Evropě a ty peníze tady cítit jsou," konstatoval brokař Jiří Lipták, který v Baku skončil 22. v trapu. "Fotky jsem viděl už před odletem a vypadala fakt perfektně," řekl jeho kolega David Kostelecký, sedmnáctý střelec z Evropských her. Nový střelecký komplex, jehož součástí je hotel, fittnes a wellness centrum nebo parkoviště pro 500 aut, v březnu slavnostně otevřel prezident Ázerbájdžánu Ilham Alijev.

Pro 330 účastníků střelecké části her jsou zde připraveny střelnice pro jednotlivé disciplíny na vzdálenostech 10, 25, 50 a 300 metrů. Oddělená je tradičně venkovní střelnice pro trap a skeet. "Je to nejdražší střelnice na světě, za obrovské peníze. Když se na to podíváte, je to malý obchoďák. Obrovské, krásné a podle toho bude střelba dál vypadat v příštích letech. Bude tu milion dalších akcí," předpokládá pistolář Jindřich Dubový. "Je úžasná, taky tolik stála," podotkl český reprezentant.

Luxusní střelnice je i častým tématem rozhovorů mezi samotnými střelci. "Bavíme se o tom. Prostě místní pán si postavil pěknou střelnici, fakt něco, co v podmínkách České republiky není možné. To bychom nedokázali," pousmál se Dubový. Už ví, že se do Baku zřejmě vrátí. Příští rok se zde bude konat jeden z dílů Světového poháru.

"Všechna sportoviště, co postavili, klobouk dolů," uznal Dubový. Na střelnici se v průběhu Evropských her vyskytl jediný problém. Součástí areálu byla i trať pro závody horských kol a v prvním dnu tréninků byl jeden z cyklistů zasažen brokem do nohy. Čecha Ondřeje Cinka zase zasáhl kousek roztříštěného terče do přilby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články