Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Januš vystřílel na ME první českou individuální medaili

Bělehrad - První individuální medaili pro českou výpravu na mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z kulových a brokových zbraní získal Miroslav Januš. Osmatřicetiletý reprezentant obsadil v Bělehradu třetí místo v neolympijské disciplíně střelba na běžící terč a bronz získal i český tým. Bronzový medailista z olympijských her v Atlantě 1996 Januš byl po úvodním dnu a takzvaných pomalých bězích průběžně druhý. Dnes se mu dařilo méně a se součtem 589 bodů klesl o jednu pozici na třetí příčku. Zvítězil Rus Michail Azarenko (592) o jeden bod před Švédem Emilem Martinssonem. Stejné národnostní obsazení mělo i hodnocení družstev - k českému bronzu kromě Januše přispěli 11. Josef Nikl a 18. Bedřich Jonáš.

Na medaili ve svém úvodním představení nedosáhla jedna z hvězd českého týmu Kateřina Emmons, jež v neolympijské disciplíně sportovní malorážka na 60 ran vleže obsadila jedenácté místo. Hned za ní skončila Lucie Valová. Společně s jednadvacátou Adélou Sýkorovou získalo české trio stříbro za vítězným Švédskem.

Majitelka kompletní sady olympijských medailí Emmons nastřílela 591 bodů, přičemž nejvíce ztratila hned v první sérii, v níž zaznamenala nástřel 97. Stejného výkonu dosáhla Valová, kterou na 12. místo odsunul menší počet přesných desítek. Díky stejnému kritériu získala evropský titul Švédka Marie Enqvistová před Britkou Michelle Smithovou. Obě nastřílely 595, bronzová Sonja Pfeilschifterová o jeden bod méně.

V soutěži družstev porazilo Švédsko český tým o jeden bod, bronz získalo Německo. Stejná česká sestava absolvuje v srbské metropoli i páteční závod v olympijské disciplíně sportovní malorážka na 3x20 ran.

Společně s úterním zlatem týmu juniorek v trapu má česká výprava po dvou dnech na kontě čtyři medaile.

Kateřina Emmons
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články