Emmons se vrací do Čech. Doufá, že napořád

Praha - Olympijská vítězka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons se vrátila z Ameriky do rodné Plzně a doufá, že se stěhuje naposledy v životě. "Snad už to bude napořád," řekla vítězka střelby ze vzduchové pušky v Pekingu 2008 po dnešním příletu do Prahy s dcerou Julií. Americký manžel Matt, s nímž čeká druhého potomka, má ještě v Coloradu na starosti balení a dorazí v březnu.

Kateřina Emmons
zdroj: ČTK

Emmonsovi se po úspěšných hrách v Pekingu přestěhovali do Minnesoty, kde chtěli žít v klidu a ideálních podmínkách. Jenomže hned v roce 2009 jim oznámili, že místo střelnice budou kancelářské prostory. "Chvilku to ještě šlo, ale pak se to ukázalo jako neřešitelné," uvedla Emmons. Rok před loňskou olympiádou v Londýně se přestěhovali do Colorada, kde měli ideální tréninkové podmínky. "Ale věděli jsme, že to není napořád. Chyběli nám tam kamarádi a hlavně rodina," řekla. Emmons, rozenou Kůrkovou, to táhlo domů, a tak navrhla manželovi, že se vrátí do Plzně.

"Zkusíme tady život, který jsme chtěli začít v Minnesotě, což se nám nepodařilo. A nenašli jsme lepší místo, než je Plzeň," prohlásila devětadvacetiletá střelkyně. V Plzni se Emmonsovi usídlí v bytě 4+kk nad zoologickou zahradou. "Tam se nám hrozně líbí, tam zůstaneme," řekla Emmons. Přeje si, aby velké stěhování zažívala naposledy. "Lidově řečeno už máme stěhování po krk." 

Je nám líto, video expirovalo.
Kateřina Emmons se vrací domů

Střelecký návrat plánuje s rozumem a nic nechce uspěchat. "Nikam se nebudu hrnout. Nejdříve budu pracovat na kondici a potom se vrátím ke střelbě. Aspoň to zkusím," řekla Emmons s tím, že střílet by mohla od listopadu. V myšlenkách má opět variantu, že už se ke střelbě nevrátí. "Na to jsem myslela i před narozením Julinky. Na takovou variantu musím být připravená, je to sport, ale věřím, že to zvládnu, když budu mít jenom vzduchovku," řekla Emmons.

Jinak má jasno, že by se po kariéře věnovala fyzioterapii, kterou vystudovala. Do olympijských her v Riu de Janeiro je ale potřeba vymyslet, co by mohl v Česku po kariéře případně dělat její manžel. "To je nejtěžší," přiznala. "V Americe by to měl Matt lepší i finančně, ale to není rozhodující. Pro nás je důležité, kde se cítíme dobře a doma a věříme, že to ostatní se vyřeší," řekla Emmons


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články