Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Emmons má opět zdravotní potíže, zkouší novou techniku

Praha - Českou střelkyni Kateřinu Emmons opět trápí zdravotní potíže. Držitelka kompletní sady olympijských medailí tak byla dokonce přinucena změnit techniku, aby vůbec mohla odjet na závod světového poháru za dva týdny do Mnichova a bojovat o účast na olympijských hrách v Londýně. Emmons zase začala bolet záda a kyčelní kloub, s čímž měla potíže i většinu loňského roku.

"Nikdo neví, co to je. V zimě to odešlo a teď se to zase vrátilo. Ta cvičení, která jsem dělala, asi neměla požadovaný efekt. Přestalo to na chvíli asi proto, že jsem víc odpočívala," řekla na dnešní tiskové konferenci Emmons po příletu z USA. Zítra ji čeká vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře. "Takže snad budu vědět víc, snad něco vymyslíme," prohlásila.

I její manžel Matt, olympijský vítěz z Atén, se snažil Emmons pomoci. Společně vyzkoušeli i novou techniku. "A musím říct, že to funguje, i když jsem to zatím zkoušela necelý týden," uvedla Emmons. I proto začala střílet víc z malorážky, třebaže její hlavní disciplína byla v minulosti vždy vzduchová puška. "Ale budu se snažit střílet obě," řekla s tím, že také na SP v Mnichově nastoupí do obou disciplín. Změna techniky je pro Emmons náročná. "Je to těžší, musím víc a jinak pracovat s tělem, balanc je trochu jiný, ale pomohlo to zatím dost," věřila novému postoji při střelbě.

Je nám líto, video expirovalo.
Kateřina Emmons má zdravotní potíže

Operace nehrozí

Během ledna a února se cítila výborně. Pak se její potíže ale obnovily. "Asi je to tím, že už to moje tělo je po deseti letech opotřebované a taky vazy a svaly nejsou zpevněné po porodu," prohlásila sedmadvacetiletá matka dvouleté dcery Julie. "Ale naštěstí to podle lékařů není nic vážného nebo něco, kvůli čemu bych musela na operaci. To jsou dobré zprávy," uvedla bývalá mistryně světa i Evropy.

Letos ji čeká světový pohár v Mnichově a pak mistrovství Evropy v malorážce a vzduchovce v Bělehradě na začátku srpna. Pokud se jí letos nepodaří získat místo na olympijské hry do Londýna, bude se o to pokoušet i příští rok na jaře. "Rozhodně tomu věřím, že se na olympiádu podívám, a nevzdávám to," ujistila.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články