Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Emmons a Kostelecký mají před MS střelců problémy

Praha - Dvě největší české naděje pro mistrovství světa ve sportovní střelbě Kateřina Emmons a David Kostelecký mají zdravotní potíže. Oba olympijští vítězové se však podle svých slov dají dohromady a jejich start na šampionátu není ohrožen. Do Mnichova, kde se bude střílet od 1. do 10. srpna, pojede rekordní výprava, v níž je jednašedesát střelců. Mistrovství světa je důležité také proto, že se jedná o první možnost získat účastnické místo pro zemi na olympijské hry do Londýna.

"Pokud by se nám podařilo získat některý z kvóta placů do Londýna, tak to by bylo nejcennější," řekl předseda Českého střeleckého svazu Petr Baroch. "V mnoha případech by to zaručovala účast ve finále nebo do pátého místa," upřesnil. Čeští střelci vždy vozili ze šampionátů medaile a to je i letošní cíl výpravy. "Pokud bychom na to uměli navázat i letos, já budu jen rád," dodal Baroch.

Jubilejní padesátý ročník mistrovství světa má na programu všechny disciplíny, olympijských je patnáct. Mezi adepty na cenné kovy se řadí i zkušený Miroslav Januš v neolympijské střelbě na běžící terč či Jan Sychra, čerstvý mistr Evropy ve skeetu, který loni v Mnichově vyhrál závod Světového poháru. V týmu je i Lenka Marušková, stříbrná medailistka z OH v Aténách. V českém týmu je také 28 juniorů.


Emmons vyhrála letošní první závod SP, ale pak se ve dvou dalších trápila. I proto, že ji rozbolela kyčel. "Už se to dává dohromady, i když to je za minutu dvanáct," řekl Emmons na dnešní tiskové konferenci. Není prý tak připravená jako před OH v Pekingu, ale to ji nestresuje. "Už toho mám hodně za sebou, vyhrála jsem všechno, takže nemusím, jen můžu uspět," pokračovala. "Budu ale bojovat a třeba se to povede," ujistila.

Kostelecký se dva týdny potýká se zánětem nervu v zádech, vůbec prý nemohl střílet. Léčení nechce uspěchat, bolest prý ale už ustupuje. "Určitě to ale odstřílím, dám se dohromady," věřil Kostelecký. Zrušit musel i soustředění a jedny závody. Olympijský vítěz se nestresuje ani z toho, že se střílí o hry v Londýně. "Před několika lety bych možná byl (ve stresu), teď už ne. Příští rok bude dost možností," mávl rukou.


Velký tlak bude vyvíjen na Sychru, který před třemi v týdny v Kazani vyhrál ME. "Nejsem z toho vůbec nadšený, ale musím ten úspěch vygumovat z hlavy, abych se znovu nastartoval na další důležité závody," uvedl Sychra. "Samozřejmě, že cítím větší tlak, že bych měl vyhrát, ale tak to vůbec není," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články