Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Další velký střelecký úspěch. Nymburský má na ME zlato v libovolné malorážce

Češi si vystříleli na mistrovství Evropy hned dvě medaile. Petr Nymburský získal ve Vratislavi titul v libovolné malorážce na 3x20 ran a vybojoval pro Česko účastnické místo na olympijských hrách v Paříži 2024. Úspěch českých puškařů potvrdil ziskem bronzu Jiří Přívratský.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburský vyhrál ME

Sedmadvacetiletý Nymburský zopakoval triumf z kontinentálního šampionátu v Boloni 2019, kde zvítězil před jiným krajanem Filipem Nepejchalem a získal "kvótaplac" pro OH v Tokiu. V Polsku porazil v souboji o zlato 16:14 Nora Jona-Hermanna Hegga, jenž obhajoval titul z loňského ME v Osijeku.

Českým střelcům se dařilo už od kvalifikace, v níž byl Nymburský druhý a Přívratský čtvrtý. V osmičlenném finále se pak oba od úvodní položky v kleče přes položku vleže drželi v popředí a vyhnuli se až do posledních chvil eliminaci vestoje.

Nymburský postoupil do souboje o zlato o sedm desetin bodu na úkor Přívratského, jenž se ale mohl v jednadvaceti letech radovat z první velké individuální medaile. Ve vyrovnaném rozstřelu pak Nymburský porazil v 15. sérii chybujícího Hegga, přičemž oba svým zemím zajistili olympijskou účast.

Čeští střelci už mají pro Paříž tři jistá místa: první dvě vybojovali v minulých týdnech na ME brokařů v Larnace Jiří Lipták v trapu a Jakub Tomeček ve skeetu.

Medaile navíc ve Vratislavi těsně unika Martinu Strnadovi, jenž skončil čtvrtý v rychlopalné pistoli. Osmačtyřicetiletý Strnad se dostal díky šestému místu v kvalifikaci do postupové osmičky, což se těsně nepodařilo devátému Martinu Podhráskému. Ze svého čtyřčlenného semifinále český reprezentant prošel dál jako druhý společně s Němcem Oliverem Geisem, který nakonec získal stříbro.

Ve finále se Strnadovi nevydařila především čtvrtá série, jež byla poslední před prvním vyřazováním. Zkušený český střelec trefil pouze jednu z pěti ran a s deseti body z dvaceti možných obsadil čtvrtou pozici. Zopakoval tak svůj dosud nejlepší výsledek na ME z Bělehradu 2011. Titul získal Francouz Clément Bessaguet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články