Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České trio Přívratský, Nymburský a Nepejchal vystřílelo v Koreji další zlato

Světový pohár v korejském Čchang-wonu z pohledu české výpravy probíhá velice zdárně. Po triumfech Brázdové a Přívratského uspěla i mužská trojice. Jiří Přívratský, Petr Nymburský a Filip Nepejchal vyhráli soutěž družstev v třípolohové střelbě z malorážky. Veronika Blažíčková obsadila v této disciplíně mezi jednotlivkyněmi páté místo.

Filip Nepejchal, Petr Nymburský a Jiří Přívratský
zdroj: FB ISSB

Čeští reprezentanti zvítězili v kvalifikaci, v osmičlenném semifinále skončili druzí za Indy, které pak porazili v souboji o zlato. Zopakovali si tři měsíce starý triumf z Ria de Janeiro, kde byl místo Nepejchala v týmu František Smetana.

V Brazílii tehdy Přívratský ovládl i soutěž jednotlivců, která mu v Koreji tolik nevyšla a v sobotu v ní skončil šestý. Ve středu vybojoval bronz v soutěži smíšených dvojic ve střelbě ze vzduchové pušky s Lucií Brázdovou, která si předtím v individuální soutěži připsala premiérové vítězství ve Světovém poháru.

SP ve sportovní střelbě v Čchang-wonu (Korea):

Muži - družstva:

Libovolná malorážka 3x20 ran - finále: ČR (Nymburský, Přívratský, Nepejchal) - Indie 16:12, o 3. místo: Austrálie - Japonsko 16:6.

Ženy:

Sportovní malorážka 3x20 ran - finále: Janssenová (Něm.) - Gambarová (It.) 16:10, 3. Moudgilová (Indie), ...5. Blažíčková, v kvalifikaci 18. Zrůstová, 31. Brabcová, 37. Thurnwaldová (všechny ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články