Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České střelkyně získaly na SP v Mnichově místo na OH i medaili

Mnichov - Kateřina Emmons obsadila druhé místo ve střelbě ze vzduchové pušky na Světovém poháru v Mnichově, další česká reprezentantka Adéla Sýkorová skončila třetí. Obě zároveň zajistily pro Českou republiku místa na olympijských hrách v Londýně. Závod vyhrála Číňanka Sie Ťie-čchiung, která olympijskou vítězku Emmons porazila výsledkem 503,5 o 1,7 bodu. Sýkorová, jež dosud v SP byla jednou třetí právě v Mnichově před třemi lety v disciplíně sportovní malorážka 3x20 ran, byla o dalších osm desetin horší. Emmons má ze SP už devátou medaili.

Obě české střelkyně prošly do finále až po rozstřelu devíti soupeřek s nástřelem 398 bodů o čtyři zbývající místa. Po deseti finálových ranách ale před nimi zůstala jen Číňanka, jež měla z kvalifikace bod k dobru. Ještě lepší výchozí pozici měla Korejka Sura Ko, ale na vyrovnaný světový rekord 400 bodů ve finále nenavázala a skončila sedmá.

Ve hře dnes byla tři místa pro hry v Londýně a české střelkyně měly alespoň jedno jisté už po kvalifikaci, protože v osmičlenném finále byly tři Němky a Číňanka, jejichž země už mají z předchozích závodů naplněnou kvótu. Česká sportovní střelba má nyní sedm jistých míst na londýnské olympiádě. V kvalifikačním cyklu už dříve uspěli Lenka Marušková (vzduchová pistole), Jan Sychra (skeet), Martin Podhráský (rychlopalná pistole), Jiří Lipták a Jiří Gach (oba trap).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články