Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

České juniorky jsou mistryně světa ve střelbě

Mnichov - Družstvo českých juniorek ve složení Monika Vránková, Nikola Mazurová a Aneta Brabcová získalo na mistrovství světa zlaté medaile ve střelbě ze sportovní malorážky na 60 ran vleže. Svůj triumf navíc ozdobilo juniorským světovým rekordem 1 780 bodů, což je výsledek, kterého v Mnichově dosáhla jen dvě družstva žen. Celá trojice postoupila z eliminace do nedělního hlavního závodu.

"Konečně to po těch dvou bramborových medailích v družstvech přišlo. Vždyť nám ve vzduchové pušce chyběl k medaili bod a v malorážce na 3x20 ran jen dva," radovala se Mazurová, která nastřílela 594 bodů. Nejlepší z trojice byla Monika Vránková. Kdyby se rozdávaly medaile za individuální výkony už dnes, měla by za 595 bodů stříbro. "Nervózní jsem byla jen na začátku. Byl to můj první velký závod v životě a hned zlatý," uvedla spokojená Vránková.

Aneta Brabcová musela radovánky odložit, protože šla na dopingovou kontrolu. "Zlato je fantastické. Dostřílela jsem jako poslední a Nikola s Monikou jásaly, že jsme první. Že to je ve světovém rekordu, mi vzápětí potvrdili dopingoví komisaři, kteří si pro mne přišli na střelnici," řekla Brabcová, která přidala 591 bodů.

"Děvčata by to mělo povzbudit do závodu jednotlivkyň. Tam už budou střílet každá za sebe," uvedla trenérka Kateřina Frantalová. Do nedělního závodu žen ve stejné disciplíně postoupily s přehledem i Adéla Sýkorová a Lucie Valová.

Ostatním českým reprezentantům se tolik nedařilo. Tomáš Těhan neuspěl ve standardní pistoli a nedařilo se ani skeetařce Libuši Jahodové. Příliš vysoko visely medaile i pro čtrnáctiletou juniorku Jitku Peškovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články