Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi míří na Univerziádu. Atmosféra na Evropských hrách nestála za moc, snad to přijde teď, věří střelci

Přes sto českých sportovců odletělo na letní univerziádu, která se od pátku bude konat v Čcheng-tu. Jako jedni z prvních zasáhnou do soutěží v šestém největším čínském městě střelci, kteří patří mezi medailová želízka. Sestřihy z Univerziády nabídne od soboty ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi míří na Univerziádu. Mezi medailová želízka patří střelci

Balení, zdravotní prohlášení pro čínské úřady a tradiční problémy se zbraněmi na letišti. Sportovní střelci měli před odletem krátkou noc.

"Jsme tady vždycky dlouho před odletem a někdy se stane, že i když jsme tu tak dlouho, dobíháme na gate, protože třeba policisté nestíhají," přiblížila obvyklé problémy střelkyně Verona Blažíčková.

Spolu s Jiřím Přívratským se velmi pravděpodobně podívají za rok i na olympijské hry v Paříži, a tak je Univerziáda vítaným testem velké multikulturní akce.

Na nedávných Evropských hrách si atmosféry moc neužili, protože střelnice byla daleko od většiny sportovišť. "Evropské hry nestály za moc, co se atmosféry týká, tak doufám, že to teď konečně přijde," okomentoval jeden z medailových adeptů Přívratský.

Z her v Polsku přivezl tři cenné kovy a Univerziádu bere jako dobrý test před vrcholem sezony, kterým bude mistrovství světa.

Střelci a střelkyně někdy nezapřou svůj klidný až flegmatický přístup k věci. "Ambice si úplně nedělám, nechávám to plynout," uvedla talentovaná Blažíčková, která vystřílela místo pro Paříž v třípolohové malorážce, ale umí to nadmíru i se vzduchovkou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články