Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bylo to likvidační na moji osobu, řekl po diskvalifikaci Kostelecký

Maribor – Skvělý vstup a velké rozčarování. Devětačtyřicet trefených terčů z padesáti byl výborný start mistrovství Evropy, pak ale naděje českého střelce Davida Kosteleckého na další úspěch zhatila sporná diskvalifikace.

David Kostelecký
zdroj: ISIFA/EPA autor: Oliver Weiken

"Mám pocit, že to bylo likvidační na moji osobu," prohlásil Kostelecký po závodě.

"Začali jsme to hned řešit, dostali jsme i protokoly od výrobce, který pro mě vyrábí náboje. Vše bylo v pořádku," zdůraznil olympijský vítěz z Pekingu. Odlišný pohled na věc potvrdilo i dodatečné vážení. "Při měření stejných nábojů, které udělal můj kamarád na certifikovaných váhách, je vše v pořádku, takže nevíme, kde je problém," dodal.

V trapu je pravidly předepsána maximální hmotnost brokové náplně 24 gramů s tolerancí půlgramové odchylky. David Kostelecký měl ale ještě o jednu desetinu větší gramáž. "Pokud by člověk chtěl podvádět, mělo by význam mít minimálně 26 gramů, aby tam bylo třeba 20 nebo 30 broků navíc. Ale podle nich jsem to přesáhl o jeden nebo dva broky, což střelec nemá na efektu střílení šanci poznat," uvedl Kostelecký.

Výrobci střeliva vyjádřil důvěru. Chystá se za ním hned ve středu. "Budeme problém hned řešit a chystat novou sérii pro mistrovství světa," dodal.

Čtyřicetiletý Kostelecký byl favoritem závodu. Letos už vyhrál dva Světové poháry, z ME má šest medailí včetně titulu z roku 2002 a v Mariboru obhajoval bronz. Ve Slovinsku přitom Kostelecký nebyl první obětí nového pravidla. V semifinále skeetu juniorek něco podobného potkalo italskou spolufavoritku Chiaru Di Marziantoniovou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články