Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Brokovnice je akčnější. Chtěla jsem dosáhnout toho, co taťka, říká talentovaná Hrdličková

Zina Hrdličková má střelbu v krvi. Trap byl ve dvanácti jasnou volbou. Brokovnice je akčnější než vzduchovka. Lásku a talent k tomuto sportu zdědila od svého otce Petra, který vyhrál zlato v trapu na olympijských hrách v Barceloně v roce 1992. Patnáctiletá Zina už také sbírá medaile na velkých mezinárodních akcích. Na letošním mistrovství světa v italském Lonatu vybojovala mezi juniorkami hned dva cenné kovy.

Zina Hrdličková
zdroj: ČT sport

"Dobrovolně jsem šla ke střelbě, protože jsem chtěla dosáhnout něčeho jako taťka," prohlásila ve Sportovních zprávách Zina Hrdličková.

Střelným zbraním se věnovala od svých sedmi let. Vzduchovka ji však brzy omrzela. Ve 12 pak sáhla po brokovnici. Jasná volba. "Vyzávodila se. Poznala, co je výhra a co prohra. Řekla, že chce něco akčního a chtěla tu disciplínu, co jsem dělal já," přiblížil Petr Hrdlička.

"Střílela jsem před tím vzduchovku, ale to asi nebylo pro mě. Tohle je akčnější, asi se na to hodím víc," uvedla Zina Hrdličková.

Je nám líto, video expirovalo.
Otec a dcera Hrdličkovi hosty SZ - tvrdý trenér a medailová juniorka

Za tři roky úspěch jako hrom. V trapu na mistrovství světa juniorů vedla po prvním dni kvalifikaci a ve finále si nakonec vystřílela bronz. Blízko třetímu místu byla i v týmové soutěži s Antonií Vojkůvkovou a Kateřinou Janečkovou, ale při bodové rovnosti Češky prohrály s Číňankami jen kvůli horší závěrečné položce. Druhou medaili tak přidala Hrdličková až v juniorské soutěži smíšených družstev. Spolu s Fabiem Beccarim ve finále porazili italskou dvojici Gaia Ragazziniová a Matteo Marongui 43:38 a stali se tak v této disciplíně mistry světa.

Kde prožíval Petr Hrdlička větší nervy? Při svém olympijském triumfu, nebo teď? "Určitě tenhle závod. Když jsem střílel na olympiádě, tak mi ani nepřipadala. Střílel jsem a praskalo to. Jenže tohle prožívám hned dvakrát – jako bývalý střelec a jako trenér a otec."

Profesionální vztah funguje. Otec? "Hodně přísný trenér. Nedává žádné úlevy," zdůraznila Zina. "Neustále jsou nějaké přestřelky. Jak říká Zina, že jsem tvrdý – od toho se pak očekávají výsledky," dodal otec Petr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články