Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Brokaři vzhlíží k MS tradičně s medailovými ambicemi

Brno – Za pět dní startuje v Peru mistrovství světa v brokové střelbě. Osmičlenná česká výprava střelců v disciplíně trap se na něj připravuje v Brně a zejména mužská část reprezentantů se netají vysokými ambicemi. Zároveň se ale letos musí vyrovnávat se změnou pravidel.

Broková střelba
zdroj: ČT sport

Systém závodu, kdy se po základním nástřelu postupuje do šestičlenného finále a tam se v dalších položkách na patnáct terčů teprve bojuje o celkový výsledek, střelcům příliš nevyhovuje. "Myslím si, že to není vůči střelcům příliš fér, protože ne vždy vyhraje závod ten, kdo dosáhne nejlepšího výsledku," podotkl olympijský vítěz z Pekingu David Kostelecký.

"Odjíždím s pocitem, že po technické stránce mi to jde, takže uvidíme, jak to zvládne hlava," řekl vicemistr Evropy z minulého roku Jiří Lipták.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava brokařů na MS vrcholí

Silnou českou trojici doplňuje Jiří Gach. "Beru jako prioritu manšaft. Doufám, že dovezeme nějaký ten kov. Kdyby se zadařilo, dal jsem si cíl být do desátého místa," podotkl.

Nový reprezentační trenér Petr Hrdlička vzhlíží také k závodu týmů. "Od jednotlivců i od družstva budeme očekávat dobré umístění," shrnul zlatý medailista z olympiády v Barceloně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články