Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Brokař Lipták vyhrál závod Světového poháru v Káhiře

Olympijský vítěz v trapu Jiří Lipták vyhrál závod Světového poháru v Káhiře. Jednačtyřicetiletý střelec triumfoval v seriálu počtvrté v kariéře. Druhý český reprezentant v soutěži David Kostelecký skončil čtrnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijský vítěz Lipták vyhrál trap na SP v Káhiře

Loňský mistr Evropy Lipták postoupil v egyptské metropoli z kvalifikace až po rozstřelu, ale ve finále byl suverénní.

Ze 33 ran minul jen jednou a jednoznačně předčil stříbrného Itala Massima Fabbriziho, jenž trefil 25 asfaltových holubů.

Druhý český reprezentant v soutěži David Kostelecký, který byl v lednu druhý na SP v Rabatu, skončil čtrnáctý. K rozstřelu o postup z kvalifikace mu chyběly dvě rány.

Šampion z Tokia Lipták dosáhl na největší úspěch v předolympijské sezoně, jeho nejlepším výsledkem dosud bylo osmé místo z březnového SP v Dauhá.

Na střelnici v Káhiře navázal na bronz, který tam vybojoval v prosinci na finále seriálu. Závod Světového poháru vyhrál naposledy loni v květnu v Baku.

"Vítězství si vážím, Světový pohár se nevyhrává každý den nebo každý rok. V Kataru jsem vypadl v semifinále a skončil na osmém místě. Odstřílel jsem to tam jako nějaký junior a toho jsem se chtěl vyvarovat. Nakonec všechno klaplo tak, že se mi podařilo vybojovat zlatou medaili," řekl Lipták pro Radiožurnál Sport.

V Káhiře navázal na bronz, který tam vybojoval v prosinci na finále Světového poháru. "Takže jsem věděl, do čeho jdeme. Ta střelnice není úplně jednoduchá, i když je to krásný komplex. Po technické stránce je to velice náročné a výsledky tomu odpovídaly. Málokdy se stane, že na 119 se člověk dostane do semifinále do boje o medaile," uvedl Lipták.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články