Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velkou dubnovou cenu ve strhujícím finiši ovládl hnědák Rate

63. Velkou dubnovou cenu, která byla vyvrcholením prvního dostihového odpoledne ve Velké Chuchli, vyhrál kůň Rate v sedle s Michalem Hroudou. Druhou Zariyannku porazil na cílové čáře rovinového dostihu na 1800 metrů pouze o krk.

Tomáš Lukášek a Ultimate Fight
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Tím, že dostihová sezona začala v letošním roce o tři týdny později, nacházely se v programu chuchelského dostihového odpoledne hned tři jedničkové dostihy s dotací 135 000 Kč. Nabitý den mohli diváci opět sledovat pouze od televizních obrazovek a tribuny na pražském závodišti již tradičně zely prázdnotou.

Memoriál profesora Václava Michala pro tříleté hřebce a valachy ovládl francouzský kůň Mandarin v sedle s Ingrid Janáčkovou. V dostihu na 1400 metrů finišoval před koni Dragon Arrow a Rabbit Red Jazz. "Seděla jsem tam, kde jsem chtěla. Musím říct, že vyhrál s přehledem," hodnotila výkon na memoriálu trenérka i jezdkyně Mandarina v jedné osobě Janáčková.

Je nám líto, video expirovalo.
63. Velká dubnová cena

Nejkratší dostih dne, sprinterský GOMBA Handicap na 1200 metrů, vyhrál stylem start cíl nejstarší kůň v poli, devítiletý Mr. Right s žokejem Janem Vernerem. "Dneska vypálil a jel, letěl jako ďábel. Já jsem tam víceméně k ničemu, on už ví, co má dělat," radoval se v cíli Verner.

Šestým dostihem a posledním, třetím vrcholem celého odpoledne byla 63. Velká dubnová cena. Ve strhujícím finiši čtyř koní si vedl nejlépe Rate s Michalem Hroudou, který o nos porazil Zariyannku v sedle s Radkem Koplíkem.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:

Memoriál Václava Michala, rovinový dostih (1400 m, tříletí koně, dotace 135.000 korun): 1. Mandarin (ž. Janáčková Koplíková, tr. Janáčková Koplíková, stáj Bella horse), 2. Dragon Arrow, 3. Rabbit Red Jazz. Čas: 1:22,51. Výrok: jistě - 2 - 2.

Gomba handicap, rovinový dostih (1200 m, čtyřletí a starší koně, dotace 135.000 korun): 1. Mr. Right (ž. Verner, tr. Holčák, stáj Dr. Charvát), 2. Mormill, 3. Manoamano. Čas: 1:10,25. Výrok: Jistě - 1 1/4 - 1/2.

Velká dubnová cena, rovinový dostih (1800 m, čtyřletí a starší koně, dotace 135.000 korun): 1. Rate (ž. Hrouda, tr. Török, stáj DS Pegas), 2. Zariyannka, 3. Torque Power. Čas: 1:49,28. Výrok: Tuhý boj - kr. hlava - 3/4.

Další dostihy: I. Royal Word (Kožomkulov) - Respekt - Lailaho. II. Orleans Lady (ž. Šafář) - Vero Amore - Rabbit Buratino. III. Rabbir Breath (ž. Línek) - Pray for Paris - Royal Town. VII. Moccafix (Schneiderová) - Galnots - Nelissa. VIII. Apienti (ž. Florian) - Avignon - Viviann.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články