Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní legendy

SESTŘIH: Srdnatý vzdor ani výkon Kudely nestačily. Parahokejisté nestačili na Kanaďany

Prohrávali už o tři branky, ze zápasu ale bylo ještě drama. Čeští parahokejisté na domácím IPH Cupu v Ostravě nakonec přes dvojí snížení podlehli Kanaďanům 2:3. Oba týmy na sebe znovu narazí v semifinále. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport Plus v sobotu od 18:00.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Česko – Kanada

Češi prohrávali ještě na konci druhé třetiny 0:3, ale nejprve před druhou přestávkou šťastně snížil Václav Hečko, navrátilec do sestavy po zranění, a v závěrečné části hry zužitkoval početní výhodu Filip Veselý. V závěru mohl dokonce srovnat znovu Hečko, ale v samostatném úniku tváří v tvář kanadskému brankáři selhal.

Naději na remízu dlouho držel gólman Martin Kudela, přestože třikrát inkasoval. V utkání zaznamenal několik důležitých zákroků včetně chyceného trestného střílení hvězdného Tylera McGregora.

Oba soupeři si duel zopakují v semifinále, o čemž rozhodlo pořadí v tabulce. Ve druhém utkání Spojené státy potvrdily roli favorita a výběr Itálie porazily 2:0. Američané tak vyhráli skupinu, Kanaďané byli druzí a český tým obsadil třetí místo před posledními Italy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články