Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První MČR v para paddleboardingu patřilo sportovcům, kteří válí i jinde

Paddleboarding je v Česku čím dál populárnějším sportem, který mohou provozovat handicapovaní. Ti si to o víkendu rozdali ve Veselí nad Lužnicí v premiérovém mistrovství republiky a zlato vybojovali paralympijští medailisté z jiných disciplín.

Je nám líto, video expirovalo.
Prvními mistry ČR v para paddleboardingu se stali Třebínová a Šperk

Patří mezi úspěšné sportovce, kteří sbírali nebo sbírají medaile v plavání, atletice, basketbalu na vozíku, ve florbale nebo para hokeji. O víkendu si k tomu ale přidali i para paddleboarding a někteří ukázali, že cenné kovy dokážou získat i v něm.

Kategorii vozíčkářek ovládla na MČR Běla Třebínová, trojnásobná paralympijská vítězka, která s aktivní plaveckou kariérou skončila před čtyřmi lety. "Je to úplně jiný. Je to možná míň náročné na ramena, která mě poslední dobou dost trápila. Ale hlavně je legrace, výborný relax a pohled z vody je úplně super fantastický," řekla.

Mezi vozíčkáři naprosto dominoval Miroslav Šperk, stříbrný diskař z paralympijských her v Aténách. Přesto přiznává, že má v tomto sportu ještě rezervy.

"Tady na tom jsou asi nejtěžší otáčky. Udělat otáčku fakt dobře chce zkušenost a to ještě neumíme," přiznal.

Para paddleboarding je zatím jediným sportem postižených, který je součástí republikového šampionátu nehandicapovaných. "Je to naprostý sen. Pro handicapované sportovce mít ten paralelní sport vedle zdravých sportovců. Myslím si, že je to skvělý. Je to dokonalá integrace a myslím si, že by se tímto směrem měl sport ubírat," dodal Šperk.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články